Η πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα βρήκε τον Άντραζ Σπόραρ να είναι πρώτος σκόρερ για λογαριασμό του Παναθηναϊκού αλλά να μην καταφέρνει να συνδυάσει αυτό το επίτευγμα με την κατάκτηση του τίτλου, παρά το γεγονός πως οι πράσινοι ήταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας το μεγαλύτερο διάστημα της Stoiximan Super League.
Ο ίδιος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Slovenske Novice» με αφορμή τα επικείμενα ματς της Σλοβενίας για τα προκριματικά του Euro 2024 και αναφέρθηκε στη μεγάλη μάχη που έδωσε το τριφύλλι με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα, ενώ χαρακτήρισε τρέλα τα όσα λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο των ντέρμπι με τον “αιώνιο αντίπαλο”, Ολυμπιακό.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για την πρώτη σεζόν του με τον Παναθηναϊκό: «Είχα μία πολύ επιτυχημένη σεζόν στον Παναθηναϊκό, η πρώτη μου στην Ελλάδα. Ήμουν ο κορυφαίος σκόρερ στην ομάδα, τα 14 γκολ είναι πολύ ωραίο νούμερο για πρώτη χρονιά. Παλέψαμε μέχρι το τέλος για το πρωτάθλημα και ήταν η πρώτη φορά μετά από καιρό που έφτασε ο σύλλογος τόσο κοντά. Ήμασταν μπροστά όλη τη σεζόν, υπήρχε μία ευφορία. Στα playoffs όμως μάς έλειψαν λίγοι βαθμοί και χάσαμε λίγη από την τύχη μας. Η ΑΕΚ ήταν άξια πρώτη. Αν τραβήξουμε μία γραμμή, πετύχαμε καλό αποτέλεσμα με τη δεύτερη θέση και την πρόκριση στο Champions League. Φυσικά, υπάρχει πίκρα για το γεγονός πως δεν είμαστε πρωταθλητές έχοντας περάσει εννέα μήνες στην πρώτη θέση. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο, ίσως η επόμενη χρονιά να είναι πιο γλυκιά».
Για το γεγονός ότι οι πράσινοι τερμάτισαν πιο ψηλά στη βαθμολογία από τον Ολυμπιακό: «Αν ρωτούσες τους φιλάθλους πριν από τη σεζόν τι θέλουν, πιθανότατα όλοι θα απαντούσαν ότι πρέπει να είμαστε μπροστά από τον Ολυμπιακό. Όταν όμως κάναμε ένα μεγάλο σερί νικών, τόσο μεγάλωνε η επιθυμία για το τρόπαιο. Κάθε παιχνίδι, μέσα ή έξω, ήταν sold-out. Κάθε εκτός έδρας αναμέτρηση είχε τον κόσμο μας στην κερκίδα. Η ευφορία ήταν πραγματικά μεγάλη και πιστεύω ότι του χρόνου θα ισχύει το ίδιο».
Για τα ντέρμπι κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο: «Είναι δύσκολο να τα περιγράψω. Σας προτείνω να πάτε να δείτε από κοντά το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Η πρώτη λέξη που σου έρχεται στο μυαλό είναι “τρέλα”. Πρέπει να το δεις και να το ζήσεις. Δεν μπορείς να ακούσεις στο ένα μέτρο όταν είσαι στο γήπεδο. Τα ντεσιμπέλ είναι απίστευτα. Όταν, δε, παίζεις εκτός, νιώθεις ότι όλοι σε μισούν μέχρι το μεδούλι».