Ποια είναι τα έσοδα των ομάδων στη Euroleague, πόσα πήρε ο Ολυμπιακός και η μεγάλη ιδιαιτερότητα με τον Παναθηναϊκό.
Η μπασκετική σεζόν ολοκληρώθηκε και τυπικά πριν από μερικές μέρες με τον Ολυμπιακό να κατακτάει με εμφατικό τρόπο το ελληνικό πρωτάθλημα κόντρα στον Παναθηναϊκό, να κάνει το… τρεμπλ στην Ελλάδα και να φτάνει ένα σουτ μακριά από την κατάκτηση της Euroleague.
Ο Σέρχιο Γιουλ όμως είχε αντίθετη άποψη και με ένα ασύλληπτο τρόπο έδωσε το ευρωπαϊκό στη Ρεάλ Μαδρίτης, τον Ολυμπιακό τον άφησε δεύτερο και έδωσε τη δυνατότητα στη βασίλισσα να εισπράξει τα περισσότερα χρήματα τη φετινή σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Η Ρεάλ Μαδρίτης σύμφωνα με όσα αναφέρει και το «basketnews», εισέπραξε από την πορεία της μέχρι την κατάκτηση της Euroleague το ποσό των 1.759.398 εκατ, ευρώ, ενώ στη δεύτερη θέση ο Ολυμπιακός άγγιξε το 1 εκατ. ευρώ με το ζόρι και στην τρίτη θέση η Μονακό της 879. 699 ευρώ.
Όπως θα δείτε και στη λίστα παρακάτω, η Euroleague δεν μοίρασε «τρελά» χρήματα ακόμη μία σεζόν, αφού συνολικά διέθεσε 42.500.000 ευρώ στις 18 ομάδες, έδινε  34.000 ευρώ για κάθε νίκη στην κανονική διάρκεια και 78.000 για κάθε νίκη στα play off.
Παρόλα αυτά αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι πως από τις 18 ομάδες, οι 4 δεν εισέπραξαν ούτε ευρώ από την πορεία τους στη διοργάνωση και ο Παναθηναϊκός είναι η μία εξ αυτών. Οι πράσινοι δεν είχαν έσοδα από τη Euroleague, ενώ μαζί τους ήταν η Βιλερμπάν, η Μπάγερν και η Άλμπα Βερολίνου.

Δείτε τον πίνακα

Από εκεί και πέρα, αυτό που έχει μεγάλη σημασία στη Euroleague είναι πως η ομάδα που πήρε το Eurocup, η Γκραν Κανάρια εισέπραξε από την πορεία της στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση 450.000, δηλαδή πήρε παραπάνω χρήματα από τις μισές ομάδες που έπαιζαν στη Euroleague. Δείγμα και του πως λειτουργεί από οικονομικής πλευράς η διοργάνωση.
Αυτό ωστόσο που αξίζει να σημειωθεί είναι πως η διοργάνωση που έβαλε και φέτος τα γυαλιά σε Euroleague και Eurocup είναι το Basketball Champions League, από οικονομικής πλευράς, καθώς η Βόννη που το κατέκτησε πήρε πάνω από 1 εκατ. ευρώ, δηλαδή περισσότερα από τον Ολυμπιακό που ήταν φιναλίστ στη Euroleague και αντικειμενικά έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη.

Τα χρήματα που εισέπραξαν στο EuroCup:

Τα χρήματα που εισέπραξαν στο Basketball Champions League: