Έπεσε η αυλαία στην υπόθεση εμπορίας προσώπων, για την οποία είχαν κατηγορηθεί και αστυνομικοί. Το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας αθώωσε τους δύο εκ των κατηγορουμένων, ενώ όσον αφορά τους υπόλοιπους έξι, οι κατηγορίες σε βάρος τους αποσύρθηκαν.
Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση ο δικηγόρος Κρις Τριανταφυλλίδης, στην οποία αναφέρει τα ακόλουθα:
«Όταν στις 18/03/2019 είχε καταχωρηθεί ενώπιον του μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η Ποινική Υπόθεση υπ’ αριθμόν 728/2019 κατά οκτώ συνολικά Κατηγορουμένων είχε προκληθεί αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον τόσο λόγω της φύσεως των κατηγοριών που αντιμετώπιζαν οι Κατηγορούμενοι – αδίκημα Εμπορίας Ενηλίκων Προσώπων, Εκμετάλλευση Προσώπου στην Εργασία και υποβοήθηση Προσώπου υπηκόου τρίτης χώρας – αλλά και διότι ορισμένοι από τους Κατηγορούμενους ήσαν μέλη της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου, ο ένας δε ετύγχανε να ήταν στην υπηρεσία του πρώην Γενικού Εισαγγελέα.

Στην πορεία έκτοτε και αφού η εκδίκαση υπόθεσης διήρκησε τέσσερα χρόνια περίπου, οι κατηγορίες απεσύρθεισαν εναντίον των έξι από τους οκτώ Κατηγορούμενους με αποτέλεσμα το Δικαστήριο στις 06/03/2023 με ενδιάμεση απόφαση του να αθωώσει και απαλλάξει τον έβδομο (!!) και την 16/06/2023 να απαλλάξει και αθωώσει και τον τελευταίο Κατηγορούμενο. Δικηγόρος του οποίου ήταν ο κος Χρίστος Μ. Τριανταφυλλίδης.

Το Κακουργιοδικείο στις 16/06/2023 με μία απόφαση 43 σελίδων κατέληξε ομόφωνα ότι καμμιά από τις ανωτέρω κατηγορίες δεν στοιχειοθετείτο από την υπάρχουσα μαρτυρία και ότι ακόμη και η ίδια η μάρτυρας που υποτίθεται ότι ήταν το πρόσωπο που τύγχανε εκμετάλλευσης, με την μαρτυρία της υποστήριξε σε σημαντικό βαθμό τις θέσεις του εναπομείναντος Κατηγορούμενου.»