Δύσκολο έργο είχε στη Ξιφασκία (Épée) ο Αλέξανδρος Ταλιώτης. Ο πρωταθλητής μας, ιδανικά την προσπάθεια του στο Pool παίρνοντας τη νίκη (5-4) στον πρώτο αγώνα, όμως ακολούθησαν πέντε ήττες (5-0, 5-2, 5-3, 5-1,4-3) που τον οδήγησαν στον αποκλεισμό στη Ξιφασκία στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες σε Κρακοβία – Μαλοπόλσκα.
Ο πρωταθλητής μας ταλαιπωρήθηκε ένα μικροτραυματισμό που δεν τον άφησε να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό, ειδικά στις τελευταίες αναμετρήσεις.
«Είχα ένα δύσκολο Pool, είχαν και τον τραυματισμό στην πλάτη που με ταλαιπωρούσε και δυσκολεύτηκα. Έπαιξα καλύτερα πριν δύο βδομάδες στον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και αν ήμουν καλύτερα θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλό. Το σημαντικό είναι ότι παίρνω εμπειρίες, αφού αυτοί οι αγώνες είναι ψηλού επιπέδου, με τους κορυφαίους να αρχίζουν από το Pool» μας ανέφερε ο Αλέξανδρος Ταλιώτης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειας του.
Ο Αλέξανδρος Ταλιώτης αποκλείστηκε αφού δεν μπόρεσε να πάρει τα αποτελέσματα που χρειάζονταν για να μπει στη νοκ άουτ φάση.

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ
Μέχρι τη φάση των «16» έφτασε η Έλενα Πέτρου στην Τοξοβολία (Ολυμπιακό Τόξο). Η πρωταθλήτρια μας προκρίθηκε από τη φάση των «32» χωρίς αγώνα αφού δεν «κατέβηκε» στον αγώνα η Βρετανή Τζάσπριτ Κάουρ Σάγκου.
Ακολούθησε ο αγώνας με την Τσέχα, Μαρί Χοράτσκοβα. Δυστυχώς, η αθλήτρια μας, δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση και να προκριθεί στους «8», χάνοντας με 7-3. Με τον αποκλεισμό της Έλενας Πέτρου ολοκληρώθηκε η δράση στην Τοξοβολία για την αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.
—————————————————
Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ευχαριστεί τον Πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου και τους Χρυσούς Χορηγούς, Τράπεζα Κύπρου και Logicom, για την συμβολή τους στην επιτυχία της αποστολής.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
(Απεσταλμένος ΚΟΕ-ΕΑΚ)