Άλλα δυο χρόνια σκοπεύει να παραμείνει ο Πεπ Γκουαρδιόλα στην τεχνική ηγεσία της Σίτι, αφού δεν δείχνει να έχει πρόθεση να υπογράψει νέο συμβόλαιο και αυτή τη στιγμή μοιάζει να έχει αποφασίσει πως με τη λήξη του ισχύοντος συμφωνητικού, θ’ αποτελέσει παρελθόν.
Ο Καταλανός πέτυχε τον μεγαλύτερο στόχο που είχε τεθεί τα τελευταία χρόνια στους «πολίτες», αφού είχε κυριαρχήσει εντός των αγγλικών συνόρων. Κατάφερε να στέψει την Σίτι Πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της και να το κάνει με τρεμπλ, μπαίνοντας ακριβώς δίπλα στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στα χρονικά των αγγλικών συλλόγων που πέτυχαν αυτή την τεράστια επίδοση.
Όπως κυκλοφορεί στον διεθνή Τύπο, η τρομερή επιτυχία που κατέγραψε φέτος ο Πεπ είναι τέτοια που ίσως τον κάνει να αισθάνεται ότι έχει ολοκληρώσει τον σκοπό του. Ναι μεν θα συνεχίσει μέχρι την τελευταία ημέρα να κυνηγάει τίτλους ως κόουτς της Σίτι, αλλά δεν σκέφτεται να παραμείνει για πολλά παραπάνω χρόνια.
Αρκούν δύο ακόμα, όσα ορίζει και το τρέχον συμβόλαιό του, στη λήξη του οποίου, το 2025, κατά πάσα πιθανότητα ο Καταλανός θα ρίξει τους τίτλους τέλους της παρουσίας του στο Μάντσεστερ…