Ο Φερνάντο Αλόνσο είπε ότι η Aston Martin έδειξε στο GP Καναδά ότι η AMR23 εξελίσσεται προς τη σωστή κατεύθυνση και ότι θα έρθουν αρκετές ευκαιρίες για να κερδίσει φέτος την πρώτη του νίκη μετά από μια δεκαετία.

Ο Ισπανός έχει κερδίσει έξι θέσεις στο βάθρο στους οκτώ φετινούς αγώνες της Formula 1, καθώς η Aston Marton ξεκίνησε ως η μεγάλη έκπληξη της χρονιάς αλλά καταφέρνει να παραμένει ανταγωνιστική των Mercedes και Ferrari. Στον Καναδά η ομάδα του Σίλβερστοουν παρουσίασε μια σημαντική αναβάθμιση του μονοθεσίου της, AMR23, και σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα του Μόντρεαλ είχε το ρυθμό της ανίκητης φέτος Red Bull RB19 του Μαξ Φερστάπεν. Ο Αλόνσο τερμάτισε 9,5” πίσω από τον Ολλανδό, αλλά στο τέλος έπρεπε να μειώσει ρυθμό εξ αιτίας μιας λανθασμένης υποψίας τεχνικού προβλήματος.

Μετά από αυτό, ο 42χρονος Αλόνσο δήλωσε -μιλώντας στο βρετανικό Sky Sports- αισιόδοξος ότι μπορεί να κερδίσει φέτος την 33η του νίκη στη Formula 1: “Στον Καναδά κάναμε τον πιο ανταγωνιστικό μας φετινό αγώνα, καθώς ήμασταν στο μεγαλύτερο αγώνα κοντά στο ρυθμό της Red Bull. Πιστεύω ότι θα έρθουν περισσότερα. Θέλω να κερδίσω έναν αγώνα φέτος, το αυτοκίνητο εξελίσσεται προς τη σωστή κατεύθυνση οπότε θα έρθουν περισσότερες ευκαιρίες”. Σχετικά με το ενδεχόμενο αυτό, ο διευθυντής της AMR Μάικ Κρακ είπε: “Έχουμε ένα αυτοκίνητο με έναν οδηγό που θέλει να πετύχει κάτι τέτοιο, και δεν είμαστε μακριά από την επίτευξη της νίκης. Οπότε, μας δίνει πάντοτε κίνητρο να παλέψουμε σκληρά για να κλείσουμε την απόσταση από τη Red Bull όσο περισσότερο μπορούμε στους επόμενους αγώνες”. Πέραν αυτών, ο Αλόνσο είπε ότι η Aston Martin είναι η ομάδα που τον εμπνέει περισσότερο από κάθε άλλη -Renault, Ferrari ή McLaren- στην καριέρα του: “Όλα είναι καλά. Για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη στιγμή στην καριέρα μου που να ήμουν τόσο σίγουρος και αισιόδοξος για μια ομάδα και ένα πρόγραμμα”.

Και, σε μία ακόμη ερώτηση που δέχθηκε για το μέλλον του στο σπορ, και αν θα βρίσκεται εδώ και μετά το 2024 που λήγει το συμβόλαιό του με την Aston Martin, απάντησε: “Δεδομένου ότι πρόκεται για ένα μεσο-μακροπρόθεσμο πρόγραμμα, δεν ξέρω αν θα οδηγώ. Έχω πάντοτε στο μυαλό μου πως ναι [θα οδηγώ], διότι όσο αισθάνομαι ότι είμαι γρήγορος και συνεχίζω να το απολαμβάνω γιατί να σταματήσω; Προς το παρόν το απολαμβάνω”.