Ο Κύπριος επιθετικός Πιέρος Σωτηρίου μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 για την Εθνική ομάδα και την εμπειρία του στην Ιαπωνία.
«Παίζουμε στην έδρα μας και μπροστά στον κόσμο μας και οι ποδοσφαιριστές θα αποδώσουν το μέγιστο, Μπορούμε να χτυπήσουμε τη νίκη»
Υπάρχουν σημαντικά προβλήματα τραυματισμών: «Είναι δύσκολο, είναι ατυχία. Όποτε έρχονται τα ματς της Εθνικής κάποιοι βασικοί τραυματίζονται. Είναι και μια δύσκολη περίοδος αυτή που διανύουμε, είναι το τέλος της σεζόν. Χρειαζόμαστε ένα θετικό αποτέλεσμα για να πάρουμε ψυχολογία και να πάμε στη Νορβηγία να το απολαύσουμε και ότι βγει. Και οι δύο αντίπαλοι μας είναι το φαβορί αλλά εμείς θα το παλέψουμε».
Για τον κόσμο: «Είναι απογοητευμένος ο κόσμος αλλά τον θέλουμε στο γήπεδο, τον χρειαζόμαστε. Είναι από τα παιχνίδια που θεωρώ ότι μπορούμε».
Για τον Τιμούρ Κετσπάγια: «Όλοι τον γνωρίζουμε, ξέρουμε πως δουλεύει, συνυπήρξα και στο ΑΠΟΕΛ μαζί του. Έβαλε το δικό του στίγμα, ξέρει την κουλτούρα μας».
Πότε επιστρέφεις στην Ιαπωνία; «Στις 22 του μήνα επιστρέφω στην Ιαπωνία. Είναι σε εξέλιξη το πρωτάθλημα και θα πάει μέχρι αρχές Δεκεμβρίου».
Συνήθισες την ζωή εκεί; «Είμαι ένα χρόνο σχεδόν εκεί, συνήθισα την κουλτούρα, τον τρόπο παιχνιδιού, το ποδόσφαιρο γενικά, τους Ιάπωνες και προσπαθώ κι εγώ να μπω στο μυαλό τους, να γίνω σαν και αυτούς».
Είναι η πιο δύσκολη χώρα στην οποία αγωνίστηκες; «Ναι είναι η πιο δύσκολη χώρα γιατί το ποδόσφαιρο εκεί είναι διαμετρικό με το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Τρέχουν πολύ, δεν έχουν την ποιότητα όπως στην Ευρώπη. Έχουν ταχυδύναμη, είναι άλλα τα χαρακτηριστικά τους».
Μέχρι πότε έχεις συμβόλαιο; «Έχω για ακόμα συμβόλαιο για ενάμιση χρόνο».
Σκέφτεσαι επιστροφή στην Κύπρο; «Αυτή την στιγμή δεν το σκέφτομαι, μου αρέσει εκεί, έχω συμβόλαιο. Οι Ιάπωνες σέβονται τους Ευρωπαίους ποδοσφαιριστές που παίζουν στις ομάδες τους. Γιατί όχι να μην ανανεώσω ή να πάω σε άλλη ομάδα της Ιαπωνίας. Είναι μια ενδιαφέρουσα χώρα».
Η οικογένεια είναι ευχαριστημένη στην Ιαπωνία; «Είναι ευχαριστημένη. Ο μεγάλος μου γιος άρχισε αι πηγαίνει στο νηπιαγωγείο, έμαθε και κάποιες λέξεις  Ιαπωνικές. Πηγαίνει σε αγγλικό σχολείο».