Οι περσινοί πρωταθλητές του NBA, συνεχίζουν την κούρσα για την υπεράσπιση των σκήπτρων τους, με τον Στεφ Κάρι να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με 50 πόντους, όντας ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των playoffs του NBA, που σημειώνει 50αρα σε game 7 σειράς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Κινγκς είχαν το πάνω χέρι στο πρώτο ημίχρονο, αφού προηγήθηκαν με 31-30 στο πρώτο δωδεκάλεπτο και έκλεισαν το ημίχρονο στο +2 (58-56), με τους Ουόριορς να εξαπολύουν την αντεπίθεσή τους στο δεύτερο μέρος.

Με επί μέρους 23-35 στο τρίτο δωδεκάλεπτο, πήραν προβάδισμα 10 πόντων (81-91), ενώ συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό και στη τέταρτη περίοδο, φτάνοντας στη νίκη και στο 4-3 στη σειρά, που τους στέλνει τους Ουόριορς στα ημιτελικά της δυτικής περιφέρειας και τις «μάχες» με τους Λέικερς.

Ο Στεφ Κάρι ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας 50 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ, με τον Κεβόν Λούνεϊ να έχει σημαντική συνεισφορά με 21 ριμπάουντ. Για τους Κινγκς ξεχώρισε ο Ντομάντας Σαμπόνις που είχε 22 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ.