Τις προβλέψεις τους μοιράστηκαν δεκατέσσερις παίκτες στο Basketnews, οι οποίοι δεν κατάφεραν να περάσουν στο Final 4, για το ποιες ομάδες θα προκριθούν στο τελικό της Ευρωλίγκας, με τους περισσότερους να προβλέπουν πως ο Ολυμπιακός και η Μπαρστελόνα θα είναι οι φιναλίστ.
Σχεδόν μισοί από τους ερωτηθέντες προβλέπουν τη Μπαρτσελόνα ότι θα διεκδικήσει τον τίτλο αυτήν την σεζόν, με τους Ζακ ΛεΝτέι, Κρις Τζόουνς, Ιφε Λούντμπεργκ , Ρόκας Γκεντράιτις, Αρτούρας Γκουντάιτις και Ισμέτ Ακπινάρ, να προβλέπουν την νίκη για τους Καταλανούς, ενώ,οι Κάιλ Χάινς, Άλεξ Πόυθρες και Τζαλίν Σμίθ, είναι οι μόνοι παίκτες που πιστεύουν στην επιτυχία της Ρεαλ.
Όσον αναφορά για τον άλλο ημιτελικός οποίος είναι πιο ιντριγκαδόρικος, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στη Μονακό, οι περισσότεροι παίκτες δείχνουν ως φαβορί τους Πειραιώτες. Τρεις παίκτες, Λουίτζι Ντατόμε, Κίναν Έβανς και Τζον Χόλλαντ, οραματίζονται την ελληνική ομάδα να προκριθεί στον τελικό.
Τέλος, την διαφορά έκαναν οι Ουίλ Κλάιμπερν και Τζον Χόλλαντ, να είναι από τους λίγους που επιλέγουν τη Μονακό ως διεκδικήτρια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος