Όχι απλά αγγλικό ρεκόρ, αλλά… παγκόσμιο! Οι κοπέλες των Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συγκέντρωσαν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον και τόσο μεγάλο πλήθος στο «Γουέμπλεϊ», που ο τελικός του Κυπέλλου κατέγραψε ρεκόρ σε παρουσία οπαδών στις εξέδρες σε εγχώρια διοργάνωση, στο ποδόσφαιρο των γυναικών!

Η Τσέλσι επικράτησε με 1-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (14/05), με γκολ της Σαμ Κερ, στο γεμάτο «Γουέμπλεϊ» και το Κύπελλο «βάφτηκε» ξανά στα… μπλε. Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε άλλη σε εγχώριο παιχνίδι συλλόγων, τόσο στα… αγγλικά ύδατα, όσο και παγκοσμίως, αφού οι 77.390 που βρέθηκαν στις κερκίδες αποτελούν επίδοση ρεκόρ σε γυναικείο παιχνίδι εγχώριου θεσμού. .

Ταυτόχρονα, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση, σε σύγκριση με τον περσινό τελικό, αφού οι παρόντες ήταν σχεδόν 30.000 περισσότεροι! Την ίδια στιγμή, ο αριθμός έχει σχεδόν διπλασιαστεί από τους 40.942 οπαδούς που βρέθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας πριν δύο σεζόν (2020/21).

Να σημειωθεί, ότι και στους τρεις αυτούς τελικούς έλαβε μέρος η Τσέλσι και κατέκτησε ισάριθμα τρόπαια. Μπορεί πολλά να αλλάζουν στο γυναικείο ποδόσφαιρο και συνεχώς να καταρρίπτονται τα ρεκόρ, αλλά αυτό που φαίνεται να μην επηρεάζεται, είναι ότι η Τσέλσι στο τέλος της χρονιάς θα πάρει το FA Cup…