Ο βουρκωμένος Νίκος Κάτσικας που συγκλόνισε με το σπαρακτικό κλάμα μετά το τέλος του συναρπαστικού τελικού (Ιωνικός – Λαμία 2-2) για την σωτηρία, μοιράζεται τα έντονα συναισθήματα στο SDNA έπειτα απ΄ τον υποβιβασμό των Νικαιωτών στη Super League 2.

Η κούπα που σήκωσε η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια υπήρξε αναμφίβολα η κορυφαία στιγμή απ΄το «μενού» των τελευταίων αγώνων στη φετινή παράσταση της Super League.

Εκτός όμως από την πρωταθλήτρια Ένωση και το τρικούβερτο γλέντι που στήθηκε στην «OPAP Arena» για την κατάκτηση του τροπαίου, υπήρξε και μια άλλη σκηνή που συγκλόνισε (με εκ διαμέτρου αντίθετα συναισθήματα) στο γήπεδο της Νεάπολης το βράδυ του Σαββάτου (13/5).

Το δραματικό φινάλε στον τελικό σωτηρίας ανάμεσα στον Ιωνικό και τη Λαμία, το ταξίδι παράδεισος – κόλαση των Νικαιωτών μέσα σε 90 λεπτά και ο υποβιβασμός τους στη Super League 2, «έχτισαν» ένα φοβερό στιγμιότυπο.

Ο συντετριμμένος φροντιστής του Ιωνικού, Νίκος Κάτσικας, πλάνταξε στο κλάμα μετά το τελικό 2-2 και τον υποβιβασμό της ομάδας του στη δεύτερη κατηγορία κι αυτή ήταν η πιο συγκλονιστική στιγμή μιας βραδιάς θρίλερ που στο φινάλε της…τσάκισε τους Νικαιώτες.

«Ακόμα δεν μου έχει φύγει η συγκίνηση και με συγκινείται ακόμα περισσότερο με το ενδιαφέρον σας. Αυτό που συνέβη μετά το τέλος του αγώνα με τη Λαμία ήταν κάτι που βγήκε μέσα από την ψυχή και την καρδιά μου.

Τα αποδυτήρια είναι το σπίτι μου και οι ποδοσφαιριστές τα παιδιά μου. Δεν μπορούσα να κρατηθώ και ξέσπασα σε κλάματα…» τόνισε αρχικά ο φροντιστής του Ιωνικού στην επικοινωνία που είχε μαζί του το  SDNA και πρόσθεσε:

«Βρίσκομαι 25 χρόνια στο ποδόσφαιρο. Τα τελευταία πέντε χρόνια είμαι στον Ιωνικό. Μαζί με τον Γιάννη Τσιριγώτη κάναμε μια τεράστια προσπάθεια να ανεβάσουμε το επίπεδο της ομάδα σε όλα. Να υπάρχει η οργάνωση που πρέπει και προσωπικά από το πόστο που μου αναλογεί. Ο Ιωνικός από την Γ΄Εθνική βρέθηκε στα…σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεν περίμενα ποτέ στη ζωή μου πως αυτή η ομάδα θα πληγωθεί με αυτόν τον τρόπο και θα υποβιβαστεί. Έχω ακόμα πολύ μεγάλη φόρτιση μέσα μου.

Με πήρανε τηλέφωνο πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου που συγκινήθηκαν μαζί μου. Όλο αυτό που έζησα το μοιράστηκα με την οικογένειά μου και πραγματικά δεν έχω λόγια για να το περιγράψω όπως ακριβώς το ένιωσα και εξακολουθώ να το νιώθω».

Κλείνοντας την επικοινωνία μας και μεταφέροντας στον Νίκο Κάτσικα την εκτίμησή μας πως εφόσον ο Ιωνικός έχει ανθρώπους που αγαπούν την ομάδα όσο ο ίδιος, θα καταφέρει να επανέλθει στη Super League σημείωσε τα εξής:

«Μακάρι τα λόγια σας να βγουν αληθινά. Μακάρι. Είναι κρίμα για ένα τέτοιο σωματείο να πηγαίνει στη δεύτερη κατηγορία μετά από τόσα χρόνια προσπάθειας.

Ο Ιωνικός λειτουργεί σε άκρως επαγγελματικά πρότυπα και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα σε θέματα οργάνωσης από τις μεγάλες ομάδες. Όλα είναι πληρωμένα και νοικοκυρεμένα. Ακόμα κλαίω και νιώθω απίστευτη πίκρα».