Η ΑΕΛ μετά την πρώτη κατάκτηση κυπέλλου το 1939, κατάφερε να κάνει το back to back την επόμενη χρονιά, σηκώνοντας ξανά το τρόπαιο. Το ιστορικό της διοργάνωσης έχει να κάνει με το γεγονός ότι για πρώτη φορά και οι δυο φιναλίστ δεν προέρχονταν από την Λευκωσία. Η ομάδα της Λεμεσού κατάφερε να κερδίσει τον Πεζοπορικό με 3-1 με πανομοιότυπο τρόπο όπως είχε κάνει με το ΑΠΟΕΛ ένα χρόνο νωρίτερα. Να ανατρέψει δηλαδή το σκορ στην επανάληψη καθώς έχανε στο ημίχρονο.
Η ΑΕΛ για να φτάσει στον τελικό νίκησε τον Ολυμπιακό με 1-1 και 5-0, ενώ στα ημιτελικά απέκλεισε το ΑΠΟΕΛ με 2-0. Στον τελικό αγωνίστηκε με τον Πεζοπορικό. Στον τελικό της 11ης Φεβρουαρίου οι δύο ομάδες ήταν στο 1-1 αλλά το παιχνίδι διακόπηκε λόγο βροχών. Έτσι είχαμε ξανά ορισμό του τελικού για τις 18 Φεβρουαρίου. Εκεί ο Πεζοπορικός προηγήθηκε με τον Ταλιαδώρο στο 30΄ λεπτό με την ΑΕΛ να πετυχαίνει τρία γκολ στην επανάληψη με τον Αραδιππιώτη στο 50΄,70΄ και 83΄ λεπτό. Η ΑΕΛ επικράτησε με 3-1 και πανηγύρισε το δεύτερο της κύπελλο.
Η ΑΕΛ αγωνίστηκε με τους Πιερίδη, Σολέα, Ξιούτας, Μαύρος, Γιάννης, Φάνος, Δήμος, Κ. Αϊβαλιώτης, Β. Αϊβαλιώτης, Ίττταλος, Αραδιππιώτης

Αριστείδου Μιχαήλ