Η ΑΕΚ πλήρωσε και μαθηματικά την κακή της πορεία στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος. Και την πλήρωσε, χάνοντας για μία ακόμα ποδοσφαιρική χρονιά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Το να γίνει ανάλυση αυτής της αποτυχίας λίγες ώρες μετά την ήττα στο ΓΣΠ είναι ανώφελο και δεν προσφέρει κάτι για την ομάδα της Λάρνακας.
Άλλωστε έγιναν τόσες αναλύσεις, μέσω των οποίων, ο καθένας μπορεί να καταλήξει στην σωστή άποψη.
Ζητούμενο πλέον για την ομάδα του Χοσέ Λουίς Όλτρα, είναι να μην καταστρέψει ολοκληρωτικά τη σεζόν.
Δηλαδή, να χάσει την 3η θέση και το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Καλά θα κάνουν προπονητής και ποδοσφαιριστές, να μαζέψουν όσες δυνάμεις απέμειναν για να νικήσουν την ερχόμενη Κυριακή στην ΑΕΚ-Αρένα την Πάφος FC που είναι μία από τις δύο σοβαρές απειλές για να την εκτοπίσουν από τη θέση αυτή.
Απλά, μία επισήμανση-σημείωση για την αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ στο ΓΣΠ. Αν και προηγήθηκε στο σκορ, έφυγε ηττημένη γιατί δεν κατάφερέ να προσαρμοστεί στις ανάγκες του αγώνα.
Βασικά, έγινε ότι και στα περισσότερα ματς που προηγήθηκαν για τη δεύτερη φάση. Αδυναμίες παντού και το στατιστικό που ακολουθεί επιβεβαιώνει πόσο άλλαξε προς το χειρότερο η ομάδα του Χοσέ Λουίς Όλτρα στην καθοριστική δεύτερη φάσηΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ.
Μία νίκη, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες με συντελεστή τερμάτων, επίσης κάκιστο που είναι 7-16!!!