Στην τελική ευθεία μπαίνει στη Νέα Σαλαμίνα το κεφάλαιο «νέος προπονητής». Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, η short list της διοίκησης για το διάδοχο του Σάββα Πουρσαϊτίδη, περιλαμβάνει έξι ονόματα.
Πρόκειται για τους Νταβίντ Καταλά, Γιάννη Πετράκη, Ζέλικο Κόπιτς, Τσέντομιρ Γιανέφσκι, Μαρίνο Σατσιά και Χριστόδουλο Χριστοδούλου! Κοινό στοιχείο και των έξι, το γεγονός ότι γνωρίζουν άριστα την κυπριακή πραγματικότητα, κάτι που αποτελεί ένα άκρως απαραίτητο στοιχείο για τους διοικούντες, που δεν θέλουν να πάρουν το (μεγάλο) ρίσκο με μια άγνωστη επιλογή.
Η κάθε περίπτωση έχει φυσικά τα δικά της δεδομένα. Ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου γνωρίζει άριστα τα της Νέας Σαλαμίνας, ως βοηθός του Σάββα Πουρσαϊτίδη τα τελευταία χρόνια, έχει κερδίσει την συμπάθεια όλων στην ομάδα και αποτελεί μια επιλογή.
Πετράκης και Γιανέφσκι έχουν αφήσει το δείγμα γραφής τους και διαθέτουν εμπειρία, ο Σατσιάς κέρδισε πόντους με την παρουσία της ΕΝΠ στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ ο Καταλά είναι επίσης μια λύση που έχει προκριθεί, καθώς είναι γνώστης της κυπριακής πραγματικότητας κι έχει μεγάλο κίνητρο. Όσον αφορά τον πρώην προπονητή της Πάφος FC, Ζέλικο Κόπιτς, έχει προταθεί εδώ και λίγες μέρες και το όνομά του φιγουράρει στη λίστα των «ερυθρολεύκων».
Επί του παρόντος, αυτά τα έξι ονόματα περιλαμβάνονται στη short list, χωρίς να σημαίνει ότι δεν δύναται να προκύψει διαφοροποίηση των δεδομένων, εάν υπάρξει/προταθεί μια άλλη ενδιαφέρουσα περίπτωση.
Στόχος είναι μέχρι το τέλος της βδομάδας ή αρχές της επόμενης, να έχει κλείσει το θέμα.

Ανδρέας Βεντούρης