Εδώ και αρκετό καιρό δεν είναι καλά τα πράγματα στο εσωτερικό των Παριζιάνων. Ήρθε ο αποκλεισμός από το κύπελλο Γαλλίας από τη Μαρσέιγ, κατόπιν η ομάδα έμεινε εκτός της συνέχειας του Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπάγερν και πια κινδυνεύει να χάσει ακόμα και το πρωτάθλημα, έναν τίτλο που σχεδόν είχε δεδομένο.
Η εντός έδρας ήττα από τη Λοριάν με 3-1 ήταν άλλο ένα… σοκ για τους Παριζιάνους, που έφτασαν πια τις έξι ήττες τη φετινή σεζόν.  Ήταν, μάλιστα, αυτή η τρίτη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια στο «Παρκ ντε Πρενς».
Για να μη βρεθεί προ δυσάρεστης έκπληξης, η Παρί θα πρέπει να φορτσάρει και να πάρει τη νίκη στα παιχνίδια που απομένουν ώστε να στεφθεί ξανά πρωταθλήτρια
Μένουν πέντε αγωνιστικές και η ομάδα του Κριστόφ Γκαλτιέ έχει ένα σαφές προβάδισμα πέντε βαθμών από τη δεύτερη Μαρσέιγ. Η Λανς είναι στην τρίτη θέση, σε απόσταση εννέα βαθμών και με ένα παιχνίδι λιγότερο.  Εννοείται πως η Παρί διατηρεί το πλεονέκτημα, αλλά με τα… χάλια που δείχνει σε πολλά παιχνίδια της φέτος, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Τα παιχνίδια που μένουν για την Παρί Σεν Ζερμέν:

Τρουά (εκτός)

Αζαξιό (εντός)

Οσέρ (εκτός)

Στρασμπούρ (εκτός)

Κλερμόν (εντός)

Τα παιχνίδια που μένουν για τη Μαρσέιγ: 

Λανς (εκτός)

Ανζέ (εντός)

Λιλ (εκτός)

Μπρεστ (εντός)

Αζαξιό (εκτός)