Κάπως έτσι όφειλε ν’ αποχαιρετήσει τον κόσμο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όταν πλέον είχε αποφασίσει να γίνει galactico. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, πριν από ακριβώς 20 χρόνια φόρεσε για τελευταία φορά σε επαγγελματικό επίπεδο τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας, σκόραρε με απίθανο τρόπο και φυσικά κρέμασε στον λαιμό το μετάλλιο του πρωταθλητή!
Από εκείνη την ημέρα και μέχρι αυτή τη στιγμή, φυσικά έχει βρεθεί ξανά στο «Ολντ Τράφορντ», έχει εισπράξει αγάπη και λατρεία ακόμα και ως αντίπαλος, έχει αγωνιστεί ξανά με την αγαπημένη του εμφάνιση σε ματς παλαιμάχων και το όνομά του είναι άρρηκτα συνδεδεμένο μ’ εκείνο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Την 11η του Μάη του 2003, πριν από ακριβώς 20 χρόνια, δηλαδή, ο «Μπεκς» αποχαιρετούσε τους «κόκκινους διαβόλους» με… στυλ. Πώς θα μπορούσε να συμβεί αλλιώς; Έτσι ήταν κι έτσι είναι και τώρα.
Στο «Γκούντισον Παρκ», στο τελευταίο ματς της σεζόν 2002-2003, ο Άγγλος σούπερ σταρ με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ σε απευθείας εκτέλεση φάουλ σκόραρε στη νίκη (2-1) επί της Έβερτον και αργότερα φόρεσε το μετάλλιο του πρωταθλητή Αγγλίας, για να γράψει τον καλύτερο επίλογο της θητείας του στην Γιουνάιτεντ.
Αυτός ο τίτλος πρωταθλήματος ήταν ο 6ος που πανηγύρισε στην Αγγλία, ξέχωρα από τα δυο Κύπελλα, το Τσάμπιονς Λιγκ του 1999, τα 85 τέρματα και τις 101 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.