Ο Μακέντα δεν μπόρεσε να σκοράρει σε δύο κλασικές ευκαιρίες και επανέλαβε αυτή την αδυναμία που έδειξε και με την Ομόνοια.
Σε δυο ματς, ο Ιταλός εξελίχθηκε σε μοιραίο παίκτη της ομάδας του Μιλόγεβιτς με αποτέλεσμα να χαθούν άλλοι δύο υπερπολύτιμοι βαθμοί.
Ο Ντογκαλά με τη σειρά του, απέτυχε να αξιοποιήσει την ασίστ του Μπεν με το τελείωμα του να μην είναι τελείωμα επιθετικού παίκτη με ποιότητα.
Ο Καρώ από την άλλη, υπέπεσε σε αδικαιολόγητο λάθος στη φάση που δέχτηκε τη 2η κίτρινη κάρτα και στέρησε από την ομάδα του το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε και με το οποίο ίσως να ήταν εντελώς διαφορετικό το αποτέλεσμα.
Για τη φάση που σκόραρε ο Μάριος Ηλία, δεν χρειάζεται αναφορά, ούτε ευθύνεται ο Κύπριος άσος, έστω αν έπρεπε να περιμένει κλάσμα δευτερολέπτου για να κινηθεί προς την μπάλα.
Όσο για τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς, θα έρεπε να είχε υπολογίσει την κίτρινη κάρτα του Καρώ και αντί τον Τσεπάκ, να έκανε τον Κύπριο αλλαγή, όμως δεν μπορούσε βέβαια να περιμένει την επιπόλαιη ενέργεια του αμυντικού ποδοσφαιριστή.
Ο Μιλόγεβιτς, πιστώνεται από την άλλη, στην αλλαγή συστήματος που βοήθησε το ΑΠΟΕΛ να παίξει καλή μπάλα μετά που βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά δικαιούται να νιώθει αδικημένος από την επαναλαμβανόμενη αδυναμία στο γκολ.
Μετά από ένα μήνα και συγκεκριμένα από τις 3 Μαρτίου, η ομάδα του σκόραρε αλλά το γκολ το πέτυχε ένας αμυντικός από στατική φάση.
Ένα πολύ μεγάλο θέμα αυτό που κανένας δεν ξέρει αν θα λυθεί και πως. Για να λέμε και την αλήθεια, η ομάδα του ΑΠΟΕΛ, υποφέρει και από την γκαντεμιά αφού χάνονται ευκαιρίες απίστευτες στα τελευταία παιχνίδια.
Για τη συνέχεια και τις πιθανότητες να προλάβει το τρένο της 1ης θέσης, το ερώτημα παραμένει όπως είχε.
Χωρίς νίκη, δεν παίρνεις πρωτάθλημα. Πόσο μάλλον με μόλις τρεις αγωνιστικές να υπολείπονται και ενώ το ΑΠΟΕΛ, ελπίζει μεν ακόμα για να ξεπεράσει τον Άρη, όμως είναι υπαρκτός ο κίνδυνος της Ευρώπης.
Στο επόμενο ματς  με την ΑΕΚ στο ΓΣΠ (Κυριακή 14 Μαΐου στις 19:00) έχει ακόμα μία ευκαιρία τόσο για την 1η θέση αλλά και για να κλειδώσει (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) τη 2η με πιθανή νίκη.

Μιχάλης Παπαγεωργίου