Η Κόβεντρι θα μπορεί να εξιστορεί το δικό της παραμύθι για τη φετινή σεζόν τα επόμενα χρόνια, είτε στο φινάλε θα έχει… δράκο, είτε happy end! Πέρασε στον τελικό των πλέι-οφ ανόδου, διεκδικεί την παρουσία στην Πρέμιερ μετά από 22 χρόνια κι όλα αυτά στην έναρξη της αγωνιστικής περιόδου φάνταζαν… κακόγουστο αστείο!

Οι «sky blues» χρειάστηκαν μόλις ένα γκολ για να προκριθούν στο «Γουέμπλεϊ» όπου θ’ αντιμετωπίσουν πλέον την Λούτον για την τελευταία θέση που οδηγεί στην Πρέμιερ Λιγκ τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Μετά το 0-0 του πρώτου ματς με την «Μπόρο», επιβλήθηκαν 1-0 στον επαναληπτικό ημιτελικό και ετοιμάζονται για το πιο κρίσιμο 90λεπτο της χρονιάς! Κι όμως, πριν από μερικούς μήνες, μετά τις 10 πρώτες αγωνιστικές, όλα αυτά δεν θ’ αναφέρονταν ούτε σαν αστείο. Ούτε σαν ιδανική σκέψη για… τα επόμενα χρόνια!

Η ομάδα ήταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και μάλιστα, μέσα στην σεζόν αναγκάστηκε ν’ ανακοινώσει αναβολές εντός έδρας αγώνων, υπό την απειλή και έξωσης από το γήπεδο! Η παρουσία της Κόβεντρι στα πλέι-οφ ανόδου οριστικοποιήθηκε την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος με ισοπαλία απέναντι στην Μίντλεσμπρο, την οποία αντιμετώπισε ξανά στα μπαράζ!

Κι εκεί, ένα γκολ σε 180’ έκανε την διαφορά, για να διεκδικήσουν πλέον οι Λούτον και Κόβεντρι την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία, στη λαμπερή «μονομαχία» του «Γουέμπλεϊ» στις 27/05.