Η Γουέστ Χαμ πραγματοποιεί μία αρκετά άσχημη σεζόν φέτος, καθώς βρισκόταν διαρκώς στο όριο του υποβιβασμού αλλά κατά πως φαίνεται, δεν θα κινδυνέψει εν τέλει. Παρά την άσχημη της πορεία στην Premier League, τα «Σφυριά» έχουν τη δυνατότητα να σώσουν τη χρονιά με την κατάκτηση του Europa Conference League και τη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League της επόμενης περιόδου. Ακόμα όμως και αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, δεν είναι αρκετό για να κρατήσει τον Ντέκλαν Ράις στην ομάδα.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του skysports, οι ιθύνοντες της ομάδας κατανοούν πλήρως την επιθυμία του Ράις και έχουν πάρει την απόφαση να τον παραχωρήσουν στο τέλος της χρονιάς αλλά με το αζημίωτο.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως αν κάποια ομάδα επιθυμεί να τον αγοράσει και αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ, τότε θα πρέπει να καταβάλλει το ποσό των 135 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποκτήσει. Βέβαια, οι Άγγλοι σημειώνουν πως μπορεί να δεχθούν και προτάσεις των 115 εκατομμυρίων για να τον αφήσουν να φύγει αλλά γίνεται ευκόλως κατανοητό, πως θέλουν να εκμεταλλευτούν οποιαδήποτε συνθήκη, για να αποκομίσουν όσα περισσότερα μπορούν από τη διαφαινόμενη πώλησή του.

Το συμβόλαιο του Ράις ολοκληρώνεται το 2025, πράγμα που σημαίνει πως «Τα σφυριά» δεν έχουν ιδιαίτερη πίεση στο πως θα διαπραγματευτούν, την ώρα που η Άρσεναλ εμφανίζεται ως η επικρατέστερη για να τον αποκτήσει, με τις Τσέλσι, Γιουνάιτεντ να καραδοκούν.