Τέσσερα χρόνια πριν ο ΠΑΟΚ κέρδιζε την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet στο ΟΑΚΑ και κατακτούσε το νταμπλ. Από εκείνη την ομάδα που έφτασε στο απόγειο της δόξας παίρνοντας αήττητη το πρωτάθλημα και το συνέχεια και το κύπελλο, λίγοι βρίσκονται σήμερα στην Τούμπα και αναμένεται να μείνουν ακόμη λιγότεροι από το καλοκαίρι και μετά.

Από τους 11 που ξεκίνησαν στον τελικό με την ΑΕΚ μόνο ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ παραμένει σήμερα στον Δικέφαλο. Υπάρχει και ο Ίνγκασον που μπήκε ως αλλαγή στο 93′ στη θέση του Σουριναμέζου και είναι και ο μοναδικός από εκείνη την φουρνιά ποδοσφαιριστών έχει βασικό ρόλο σήμερα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Βέβαια από εκείνο τον τελικό έλειπαν λόγω τραυματισμού ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Αντελίνο Βιεϊρίνια και ο Ομάρ Ελ Καντουρί που επίσης παραμένουν στο ρόστερ του Δικεφάλου.

Ο Βιεϊρίνια έχει κερδίσει το δικαίωμα μετά από 10 σεζόν στον ΠΑΟΚ να επιλέξει ο ίδιος την στιγμή που θα αποφασίσει να κρεμάσει τα παπούτσια και να παραμένει στην ομάδα όσο πιστεύει ο ίδιος ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του.

Οι άλλοι δυο της παλιάς φρουράς Ομάρ Ελ Καντουρί και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ πιθανότατα την Κυριακή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα αγωνιστούν για τελευταία φορά στην Τούμπα καθώς τα συμβόλαια τους δεν πρόκειται να ανανεωθούν. Μαζί τους θα κλείσει σχεδόν ο κύκλος της ομάδας που έφτασε στην κορύφωση της υπό τις οδηγίες του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Για τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ η φετινή σεζόν είναι η 6η με την φανέλα του Δικεφάλου, με ένα εξάμηνο διάλλειμα τους δανεισμού του στον Απόλλωνα Λεμεσού.

Με δυο αγώνες να απομένουν μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου ο Σουριναμέζος μέσος έχει ήδη 249 συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ με ενεργητικό 27 γκολ και 41 ασίστ. Και έχει ήδη κατακτήσει 1 πρωτάθλημα και 3 κύπελλα με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί από την πλευρά του βρίσκεται στο ρόστερ του ΠΑΟΚ τα τελευταία 6 χρόνια έχοντας και αυτός όπως και ο Μπίσεσβαρ 1 πρωτάθλημα και 3 κατακτήσεις κυπέλλου.

Οι δικές του παρουσίες ωστόσο είναι λιγότερες από αυτές του Σουριναμέζου εξαιτίας των συχνών προβλημάτων τραυματισμού που αντιμετώπισε. Μέχρι τώρα έχει πανηγυρίσει 10 γκολ και έχει μοιράσει 13 τελικές πάσες σε συμπαίκτες του, ενεργητικό που δεν μοιάζει αντίστοιχο της ποδοσφαιρικής ποιότητας του.