Τους οκτώ διαιτητές που θα σφυρίξουν στο Final Four του Κάουνας ανακοίνωσε η EuroLeague το μεσημέρι της Παρασκευής (12/05).

Αυτοί είναι οι: Μεχντί Ντιφαλά (Γαλλία, φώτο), Τόμισλαβ Χορντόβ (Κροατία), Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία), Εμίν Μόγκουλκοτς (Τουρκία), Αν Πάντερ (Γερμανία), Σάσα Πουκλ (Σλοβενία), Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία) και Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία).

Οι πλέον έμπειροι εξ αυτών οι Λάτισεβς και Ρίζικ, που θα βρεθούν σε Final Four για 11η φορά έκαστος, ενώ οι Πουκλ και Ντιφαλά θα συμμετάσχουν για έκτη και τέταρτη φορά αντίστοιχα. Αντίθετα, το ντεμπούτο του σε επίπεδο Final Four θα κάνει ο Μόγκουλκοτς.

“Είμαι ευχαριστημένος με τα υψηλά επίπεδα δουλειάς που έχουν δείξει αυτοί οι διαιτητές όλη τη χρονιά. Το Final Four είναι η επιβράβευση όλης της χρονιάς για τους οπαδούς, τους παίκτες, τους προπονητές, αλλά και για τους διαιτητές που έχουν παρουσιάσει συνέπεια. Το να επιλεγείς αποτελεί μεγάλη τιμή για αυτούς τους διαιτητές, αλλά αυτή η ευκαιρία συνοδεύεται με μεγάλη ευθύνη για τη μέγιστη απόδοση αυτές τις δύο ημέρες”, ανέφερε ο παρατηρητής διαιτησίας της διοργάνωσης, Ρίτσαρντ Στόουκς.

Το πρόγραμμα του Final Four

  • Α’ ημιτελικός Ολυμπιακός – Μονακό (19/05, 18:00)
  • Β’ ημιτελικός Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης (19/05, 21:00)
  • Μικρός τελικός (21/05, 17:00)
  • Τελικός στις (21/05, 20:00)