Ο Βίκτορ Σάντσεθ θα είναι πλην συγκλονιστικού απροόπτου ο νέος προπονητής της Ανόρθωσης, αφού οι δύο πλευρές έχουν ήδη συμφωνήσει προφορικά κι απομένουν απλά οι υπογραφές.
Πρόκειται βεβαίως για ένα πρόσωπο καθόλου άγνωστο, καθώς αγωνίστηκε στο παρελθόν στον Παναθηναϊκό ως ποδοσφαιριστής, ενώ θήτευσε ως προπονητής (βοηθός και πρώτος) στον Ολυμπιακό. Αρκετοί βεβαίως τον θυμούνται από την άκρως πετυχημένη θητεία του στη Λα Κορούνια ως ποδοσφαιριστής.
Στα 47 του χρόνια, η καριέρα του ως προπονητής δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε και η αιτία ήταν η διαρροή ενός προσωπικού βίντεο, τον Ιανουάριο του 2020. Τότε ξέσπασε σάλος, η Μάλαγα του έδειξε την πόρτα της εξόδου αλλά αυτό ήταν το λιγότερο μπροστά στη διαπόμπευση της προσωπικότητάς του. Από τότε, καμία άλλη ισπανική ομάδα (κι όχι μόνο), δεν του άνοιξε τις αγκάλες της, με την…απόρριψη να κρατάει μέχρι και σήμερα.
Ο ίδιος κατήγγειλε στην Αστυνομία πως είχε πέσει θύμα εκβιασμού, ενώ σε συνέντευξή του στην εκπομπή Espejo Publico του Antena 3, παρέθεσε τη δική του εκδοχή:
«Το θύμα είμαι εγώ. Έχω πέσει θύμα εκβιασμού. Είναι έγκλημα κατά της προστασίας της ιδιωτικής μου ζωής. Είμαι αρκετά γενναίος για να προχωρήσω. Ωστόσο υπάρχουν θύματα που υφίστανται αυτού του είδους τη διαπόμπευση και οδηγούνται ακόμα και στην αυτοκτονία εξαιτίας της υπερβολικής επίθεσης και έκτασης από τα Μ.Μ.Ε., αλλά και λόγω της έλλειψης τακτ και μέριμνας για την επούλωση των πληγών από αυτές τις καταστάσεις».
Παρεμπιπτόντως, ο Σάντσεθ είχε κινηθεί δικαστικώς κατά της Μάλαγα για την απόλυσή του και μάλιστα δικαιώθηκε, τον Ιούλιο του 2020. Ο ίδιος τότε είχε κρατήσει μία πολύ σοβαρή και σωστή στάση, όπως φάνηκε μέσα από τις δηλώσεις του, καθώς ποτέ δεν είχε κατηγορήσει την ισπανική ομάδα, τονίζοντας μάλιστα ότι επιθυμεί να βγει από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται κι άφησε ανοικτή την πόρτα της επιστροφής! Το κακό βέβαια, είχε γίνει έξι μήνες προηγουμένως και κρατάει μέχρι η Ανόρθωση να του δώσει επισήμως τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας.
Ο Αντόνιο Πριέτο θεωρεί ότι ο συμπατριώτης του έχει το ιδανικό πακέτο για να ηγηθεί της νέας προσπάθειας. Έχει φιλοδοξίες, κορεσμένος ασφαλώς δεν είναι, μεγάλα κίνητρα με τη…σέσουλα. Το θέμα είναι να αποδειχθεί ικανός προπονητικά, διότι αυτό είναι που μετράει πάνω απ’ οτιδήποτε άλλο. Ο Βίκτορ Σάντσεθ έχει ομολογουμένως πολλά να αποδείξει. Στον εαυτό του κι όχι μόνο…

Ανδρέας Βεντούρης