Δύο θρύλοι της Μπάγερν διαξιφίστηκαν on air για την υπόθεση της αλλαγής προπονητή στην ομάδα. Ο πρόεδρος των Βαυαρών, Όλιβερ Καν, ζήτησε εξηγήσεις από τον άλλοτε σπουδαίο άσο της ομάδας και πλέον τηλεσχολιαστή, Λόταρ Ματέους, ο οποίος άφησε αιχμές για τον τρόπο που απολύθηκε ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν.
«Σε ρωτάω, υπαινίσσεσαι πως καταστρατηγήσαμε τις αρχές της ομάδας; Είπες κάτι που ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει όπως θέλει!», είπε εμφανώς εκνευρισμένος στον Ματέους ο Καν. «Δεν θέλω να το κάνουμε προσωπικό. Μπορούμε να το συζητήσουμε όποτε θες. Έχω κι εγώ κάποιες επαφές στην ομάδα, που μπορεί να μην τις γνωρίζεις. Επίσης, δεν είπα ποτέ όχι έχει χαθεί το πνεύμα της ομάδας, αλλά ότι είναι διαφορετικό», απάντησε ο Ματέους, αλλά αυτό δεν ικανοποίησε τον Καν.
«Αυτό δεν δικαιολογεί όσα ανέφερες. Πιθανώς να υπάρχουν κάποιοι που λειτουργούν λανθασμένα και νοσταλγούν άλλες καταστάσεις ή διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Θα θυμάσαι κι εσύ από τη θητεία σου στην ομάδα πως κάποιες φορές χρειάζεται να πάρεις δύσκολες αποφάσεις, αλλά για το καλό της ομάδας. Αυτές οι αποφάσεις δεν είναι πάντα ευχάριστες για τον κόσμο. Όμως εγώ θα ήμουν πολύ πιο προσεκτικός, αν θα δήλωνα πως δεν ακολουθούμε τις αρχές της ομάδας», σχολίασε ο άλλοτε μεγάλος τερματοφύλακας και συνέχισε:
«Σίγουρα κανείς από την Μπάγερν δεν είχε την ευθύνη για τη διαρροή της απόφασης για απόλυση του Νάγκελσμαν πριν το μάθει ο ίδιος. Δεν είμαστε αυτόχειρες! Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι το πρώτο πρόσωπο που έπρεπε να το μάθει ήταν ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Δεν θέλεις να πεις σε έναν προπονητή από το τηλέφωνο ότι σταματάει. Τουλάχιστον, δεν είναι αυτό το στιλ μου και δεν είναι ούτε το στιλ της Μπάγερν».
Ο Ματέους, πάντως, δεν πείστηκε. Μιλώντας στο ημίχρονο του αγώνα κι αφού πλέον είχε αποχωρήσει ο Καν από το πάνελ, σχολίασε: «Γνωρίζω ότι ο Όλιβερ λέει ψέματα. Ήθελε απλά να μας αποσπάσει από τα προβλήματά του και γι’ αυτό μου επιτέθηκε. Όμως ήμουν προετοιμασμένος γι’ αυτό. Λέω απλά αυτά που ακούω, βλέπω και αισθάνομαι. Η χρονολογική σειρά που περιγράφηκε από τον Καν δεν ταιριάζει».