Ασταμάτητη η Λεβερκούζεν! Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο διανύει εξαιρετική περίοδο και έφτασε τα 13 σερί ματς χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις. Αυτή τη φορά, η Μπάγερ επικράτησε 2-0 της Λειψίας, ανέβηκε στην έκτη θέση και άφησε τους «ταύρους» στην πέμπτη.

Η Λειψία, πάντως, πατούσε καλύτερα στο πρώτο μέρος. Πολύ μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας, τελικές και συνολικά ήλεγχε το παιχνίδι, αγγίζοντας το προβάδισμα στο 32ο λεπτό όταν η προσπάθεια του Χινκαπιέ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Το γκολ δεν ήρθε για τους «ταύρους» παρότι ήταν ανώτεροι και η κυνική Λεβερκούζεν τους τιμώρησε, όταν Χλότσεκ στο 40’ σκόραρε και σήκωσε στο πόδι την «Μπάι Αρένα».

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο μέρος, με τη Λειψία να συνεχίζει να ελέγχει το ματς και να προσπαθεί απέναντι στην καλοστημένη άμυνα των γηπεδούχων. Ο Ενκουνκού σπατάλησε τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, οι συμπαίκτες του επίσης και ο Σομποσλάι στο 85’ υπέπεσε σε πέναλτι με αποτέλεσμα να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Αμίρι σκόραρε στο αμέσως επόμενο λεπτό από την άσπρη βούλα και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.