Συνεχίζεται σήμερα (1/4) με τρεις αγώνες η προημιτελική φάση της ΟΠΑΠ Basket League. Στις 16:00 ο Κεραυνός φιλοξενεί στο «Κώστας Παπαέλληνας» τον ΑΠΟΠ, στις 18:00 στο «Κίτιον» η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την ΕΘΑ ενώ στις 19:00 το ΑΠΟΕΛ υποδέχεται την Ανόρθωση στο Λευκόθεο. Υπενθυμίζεται πως χθες Παρασκευή (31/3) ο Απόλλων επικράτησε της ΑΕΛ στο ντέρμπι της Λεμεσού.
Σημειώνεται ότι πρόκριση στα ημιτελικά θα πάρουν οι ομάδες που θα συμπληρώσουν δυο νίκες σε βάρος των αντιπάλων τους. Τα πρώτα παιχνίδια διεξάγονται στις έδρες των ομάδων που κατείχαν την ψηλότερη θέση στο τέλος της πρώτης φάσης της διοργάνωσης

Κεραυνός-ΑΠΟΠ
Σάββατο 01 Απριλίου – 16:00 
«Κώστας Παπαέλληνας»
Στον Στρόβολο ο Κεραυνός θα παίξει με τον ΑΠΟΠ. Οι ερυθροκίτρινοι σε 20 αγώνες στη β’ φάση του πρωταθλήματος κέρδισαν 19 ροζ φύλλα και την πρωτιά. Από την άλλη η ομάδα της Πάφου μάζεψε 26 βαθμούς, με απολογισμό έξι νίκες και 14 ήττες, και ήταν όγδοη.

Πετρολίνα ΑΕΚ-ΕΘΑ
Σάββατο 01 Απριλίου – 18:00 / 
Κίτιον
Η δεύτερη στην Α’ φάση, Πετρολίνα ΑΕΚ, παίζει με την έβδομη ΕΘΑ στο Κίτιον. Το συγκρότημα της Λάρνακας με 36 βαθμούς ήταν τρεις πίσω από τον πρωτοπόρο Κεραυνό, μετρώντας 16 νίκες και τέσσερις ήττες. Στους 28 βαθμούς είχε φθάσει η ομάδα της Έγκωμης μετρώντας οκτώ νίκες και 12 ήττες.

ΑΠΟΕΛΑνόρθωση
Σάββατο 01 Απριλίου 
– 19:00 / Λευκόθεο
Η πρώτη φάση της προημιτελικής φάσης θα ολοκληρωθεί στη Λευκωσία και το Λευκόθεο όπου ο ΑΠΟΕΛ θα υποδεχθεί την Ανόρθωση. Στην πρώτη φάση οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν τερματίσει στην 3η θέση με 35 βαθμούς με απολογισμό 15 νίκες και πέντε ήττες, ενώ η ομάδα της Αμμοχώστου ήταν έκτη με 30 βαθμούς μετρώντας 10 νίκες και ισάριθμες ήττες.