Ο Χάαλαντ έπαιζε αλλά εκείνος που έκανε χατ-τρικ ήταν ο Ριγιάντ Μαχρέζ, ο οποίος χάρισε στην Μάντσεστερ Σίτι τη νίκη κόντρα στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (3-0) και την πρόκριση στον τελικό του FA Cup.

Συνεχίζει δυνατά προς τη διεκδίκηση ενός ιστορικού… τρεμπλ η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, η οποία αυτή τη φορά δεν είχε πρωταγωνιστή τον Ερλινγκ Χάαλαντ. Οι Πολίτες πήραν 3 γκολ από τον Μαχρέζ στον ημιτελικό του Wembley, απέκλεισαν άνετα την ομάδα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Championship και περιμένουν στον τελικό μια εκ των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή Μπράιτον, που παίζουν την Κυριακή (23/04) στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό. Αυτός θα είναι ο 12ος τελικός Κυπέλλου Αγγλίας για την Σίτι, η οποία έχει 6 κατακτήσεις, πιο πρόσφατη το 2019.

Στο 43’ ο Χάαλαντ άφησε το πέναλτι [που πήρε ο Μπερνάρντο Σίλβα] στον Μαχρέζ και εκείνος έκανε το 1-0 και στην επανάληψη πέτυχε ακόμα δύο γκολ σφραγίζοντας την πρόκριση. Στο 61’ με ατομική ενέργεια βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα και πλάσαρε και στο 66’ με ζυγισμένο πλασέ από το ημικύκλιο διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Ετσι, ο Αλγερινός έγινε ο πρώτος παίκτης ever που πετυχαίνει χατ-τρικ σε ημιτελικό FA Cup στο Wembley.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Ορτέγκα, Γουόκερ, Ακάντζι, Λαπόρτ, Γκόμεζ, Γκιουντογκάν (75′ Φίλιπς), Μπερνάρντο Σίλβα (81′ Λιούις), Μαχρέζ, Άλβαρες, Γκρίλις (66′ Πάλμερ), Χάλαντ (67′ Φόντεν)

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Φοδέρινχαμ, Αχμέντοτζιτς (76′ Κουλιμπαλί), Ίγκαν, Ρόμπινσον, Μπάλντοκ (76′ Μπογκλ), Μπέργκε (75′ Μπάσαμ), Νόργουντ, Φλεκ (68′ Σαρπ), Λόου, Τζέμπισον (58′ Μακμπέρνι), Εντιαγέ

Το πρόγραμμα των ημιτελικών
Μάντσεστερ Σίτι – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 3-0 (43′ πεν. 61′ 66′ Μαχρέζ)
23/4 18:30 Μπράιτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
* Ο τελικός είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 3 Ιουνίου (17:00) στο “Γουέμπλεϊ”.