Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας έχει περάσει από χίλια κύματα και έχει απαξιωθεί πριν καν την τέλεσή του. Μάχη ολόκληρη μέχρι να βρεθεί γήπεδο, το οποίο έφτασε μέχρι την… Αυστραλία, με ενδιάμεσο σταθμό τη Λευκωσία και το Λονδίνο, για να καταλήξει στον Βόλο, αφού πρώτα ο Αχιλλέας Μπέος είχε πει ήδη ένα “όχι”, όπως και η διοίκηση του ΟΑΚΑ.

Όσο για την ημερομηνία, έχει γίνει και αυτή… λάστιχο. Η 27η Μαΐου που ήταν η αρχική εισήγηση, έγινε 20 Μαΐου και ακολούθως 24 Μαΐου. Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου, διευκρίνισε ότι η ημερομηνία έχει κλειδώσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και πως όλοι έχουν συμφωνήσει.

Μάλιστα, ο ίδιος έκανε λόγο για 400 προσκλήσεις συνολικά και φτάσαμε να συζητιέται ακόμα και τελικός με παρουσία… 10.000 φιλάθλων. Το θεωρεί εφικτό, αν και ο δήμαρχος του Βόλου είναι κάθετος ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει ο αγώνας στην πόλη του αν είναι να έρθουν τόσοι φίλαθλοι με κίνδυνο για σοβαρά επεισόδια. Μύλος…

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια ημερομηνία που θα πέσει στο τραπέζι και συζητιέται στην ΕΠΟ, είναι η Παρασκευή 19η Μαΐου. Ναι, δύο ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές και ανήμερα των ημιτελικών της EuroLeague με πιθανή παρουσία του Ολυμπιακού.

Βέβαια, αυτό ουδόλως απασχολεί τους δύο Δικεφάλους, αλλά για το προΐον δεν είναι και ό,τι καλύτερο, ειδικά όταν έχει “ξεφτίσει” με όσα έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα.

Οι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα ήθελαν τον τελικό όσο πιο κοντά στη λήξη του πρωταθλήματος (14/5), ώστε να μην υπάρχει μεγάλο κενό και παράλληλα να φύγουν οι ποδοσφαιριστές για τις διακοπές του, προτού επιστρέψουν για την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Θα πρέπει να τονιστεί πάντως πως η αστυνομία θα πρέπει να δώσει το “πράσινο φως” και με εκλογές μπροστά δεν είναι διόλου εύκολο, αλλά οι ομάδες θα το έβλεπαν θετικά.

Προσοχή, η 24η Μαΐου εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο και εκεί να καταλήξει η ΕΠΟ στις 27/4 όταν θα συνεδριάσει για το ζήτημα, αλλά υπάρχει και… αντίπαλος στο τραπέζι. Ας κρατήσουμε αυτή την ημερομηνία στο πίσω μέρος του μυαλού μας.