«Πρωταθλήτρια είμαι… εγώ»! Αυτό θα μπορούσε άνετα να φωνάξει μέσα στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» η κάτοχος του τίτλου Μίλαν, η οποία διέλυσε με το εκκωφαντικό 4-0 τη διαφαινόμενη πρωταθλήτρια Νάπολι.
Παράλληλα, οι «ροσονέρι» έπιασαν και αυτοί τετράδα (ανεβαίνοντας τρίτοι) και το… τρενάκι για ένα εισιτήριο για τα «αστέρια» συνεχίζεται, ενώ έστειλαν μήνυμα στους «παρτενοπέι» ενόψει των ερχόμενων αναμετρήσεων των δύο ομάδων για τα προημιτελικά του Champions League!
Την ίδια ώρα, στις κερκίδες υπήρχε μεγάλη ηρεμία αφού οι οπαδοί της Νάπολι διαμαρτυρήθηκαν σιωπηρά για τα ακριβά εισιτήρια του εντός έδρας αγώνα με τη Μίλαν για το Champions League, ενώ και πριν τον αγώνα έξω από το γήπεδο υπήρξαν αποδοκιμασίες και συνθήματα κατά του Ντε Λαουρέντις.
ΤΟ ΜΑΤΣ
Στο 7ο λεπτό ο Ζιελίνσκι βρήκε όμορφα τον Σιμεόνε στην περιοχή της Μίλαν αλλά ο Αργεντινός πλάσαρε άστοχα ενώ στο 17’ ο Ντίαθ έβγαλε όμορφη κάθετη στον Λεάο που με μαγική λόμπα έγραψε το 0-1. Μάλιστα στο 25ο λεπτό μετά από γύρισμα του Μπενασέρ από αριστερά η μπάλα έμεινε στην περιοχή της Νάπολι, ο Ντίαθ την κατέβασε άδειασε έναν αντίπαλο και πλάσαρε για το 0-2.
Στο 50ο λεπτό το διαγώνιο σουτ του Ζιρού έφυγε ελάχιστα έξω και στο 55’ ο Μενιάν είπε όχι σε κεφαλιά του Κιμ όπως έκανε και στο 56’ σε σουτ του Κβαρατσχέλια.
Τελικά στο 59’ ο Λεάο έκανε τρομερό σλάλομ από αριστερά και με σουτάρα στην κλειστή γωνία έγραψε το 0-3. Και στο 67’ ο Σαλεμάκερς πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και από κοντά πλάσαρε για το 4-0
Στο 74ο λεπτό ο Μερέτ είπε όχι σε σουτ του Σαλεμάκερς και στο 84’ το σουτ του Ραζπαντόρι πέρασε μόλις έξω.
ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Ρουί, Κιμ (81’ Ζουάν Ζεσούς), Ραχμάνι, Ντο Λορέντζο, Ανγκισά, Λομπότκα (68’ Ελμάς), Ζιελίνσκι (68’ Εντομπελέ), Πολιτάνο (68’ Λοσάνο), Κβαρατσχέλια, Σιμεόνε (77’ Ραζπαντόρι)
ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Κίερ, Καλάμπρια, Τομόρι, Ερναντές, Κρούνιτς (83’ Μπακαγιόκο), Μπενασέρ (83’ Ντε Κετελάρ), Μπραΐμ Ντίαθ (57’ Σαλεμάκερς), Τονάλι, Λεάο (74’ Οριγκί), Ζιρού (74’ Ρέμπιτς).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ