Τελείως αντίθετα από την πραγματικότητα και ψευδή, χαρακτήρισαν τα γαλλικά δημοσιεύματα που θέλουν την Παρί Σεν Ζερμέν να επιθυμεί να χωρίσει τους δρόμους της με τον Μέσι, οι εκπρόσωποι του Αργεντινού Παγκόσμιου Πρωταθλητή.
Συγκεκριμένα, την Τρίτη (04/04) η Equipe και το RMC Sport ανέφεραν ότι ο Μέσι θα αποχωρήσει εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου από το γαλλικό σύλλογο στο τέλος της σεζόν και η μόνη λύση που μπορεί να βρεθεί για να παραμείνει, είναι να συμφωνήσει με τους όρους που έχει θέσει η Παρί που εμπεριέχουν σημαντική μείωση των απολαβών.
Έτσι, το περιβάλλον του 36χρονου απάντησε γρήγορα στα εν λόγω δημοσιεύματα μέσω της «Le Parisien» χαρακτηρίζοντας τα, ως ψευδή: «Είναι περίεργο να κυκλοφορούν ειδήσεις για τον σύλλογο που θέλει να μειώσει τον μισθό του Λέο ή δεν θέλει να επεκτείνει το συμβόλαιό του. Δεν θέλουμε να παίξουμε αυτό το μικρό παιχνίδι. Αυτού του είδους οι ψεύτικες ειδήσεις δεν κάνουν καλό στον Λέο, ούτε στη σχέση του με τον σύλλογο. Ίσως όμως αυτό ακριβώς θέλουν κάποιοι. Δεν θα κάνουμε δημόσια δήλωση, αλλά όχι μόνο είναι ξεκάθαρο ότι ο Λέο και ο σύλλογος διαπραγματεύονται, αλλά πως ο σύλλογος θέλει να παραμείνει ο Λέο, όπως είπε πρόσφατα ο προπονητής (Κριστόφ Γκαλτιέ). Είναι λοιπόν παράξενο να βλέπεις κάποιον να αποκαλύπτει κάτι άλλο στον Τύπο. Τι συμφέρον έχουν να λένε ψέματα; Θα ήταν καλό να ρωτήσετε αυτούς που το κάνουν» ήταν τα λόγια των εκπρόσωπων του Μέσι.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι μετά τις δηλώσεις των εκπροσώπων του Pulga, το ESPN ανέφερε ότι ο Μέσι σκέφτεται σοβαρά να μετακομίσει στην Αλ Χιλάλ που του έχει κάνει την «ιλιγγιώδη» πρόταση των 400 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, ενώ η Μπαρτσελόνα συνεχίζει να ελπίζει στην ονειρική επιστροφή του στο «Καμπ Νου».