Στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 μίλησε ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης.

-Για την αποχώρησή του από την Εθνική Κ17: «Ήθελα να εκφράσω με πλήρη ειλικρίνεια την ευγνωμοσύνη μου για το γεγονός ότι τα τελευταία 5 χρόνια υπηρέτησα την ομοσπονδία. Υπηρέτησα από τρεις ρόλους. Αρχικά ήμουν κοντά στον πρόεδρο ώστε να δημιουργηθεί ο αρχικός σχεδιασμός της ΚΟΠ, είχα εμπλακεί με πολλές ώρες δουλειάς. Δεν το κρύβω ότι κι εγώ αναπτύχθηκα ως επαγγελματίας στο χώρο. Στη συνέχεια ήμουν βοηθός προπονητής του Βάλεμ στην Εθνική Ανδρών και μετά προπονητής της Κ17. Ήταν η πρώτη μου απόπειρα ως προπονητής και το απόλαυσα στο έπακρο. Είναι πολύ όμορφη ηλικία, εκπαιδευτική. Εκεί που θα δείξουν αν θα γίνουν επαγγελματίες ή όχι. Ήθελα να διατηρήσω τις αρχές μου ως άνθρωπος κι επαγγελματίας, να μεταφέρω τις γνώσεις μου, τις εμπειρίες μου, τις ιστορίες μου πολλές φορές. Ήθελα να μεταβιβάσω στους παίκτες μου ότι η Εθνική ομάδα είναι το ύψιστο. Είχαν φοβερή αφοσίωση, υπερβολική αγάπη για τις Εθνικές ομάδες. Φεύγω με ωραίες αναμνήσεις. Έκλεισε ο κύκλος μου, ήταν η κατάλληλη στιγμή. Είμαι έτοιμος για την επόμενη μέρα, με ανοικτή την πόρτα. Λατρεύω την προπονητική, θέλω να δώσω και σε σωματειακό επίπεδο. Αν ένας προπονητής θέλει να πάει στο επόμενο βήμα, πρέπει να αποσυρθεί από τις Εθνικές ομάδες και να πάει στο σωματειακό επίπεδο».

-Αν θα ήθελε να συνεχίσει σε άλλη ομάδα από τις Εθνικές: «Θεωρώ πως όχι. Ήταν η κατάλληλη στιγμή να πάω στην επόμενη μέρα. Είναι σωστό κάποιες φορές να αλλάζουν τα πρόσωπα, να φέρνουν νέες ιδέες. Φεύγουμε πολύ περήφανοι με τους συνεργάτες μου για όσα κάναμε. Οι πρωταρχικοί μου στόχοι ήταν να αναπτύξω τους ποδοσφαιριστές. Να φύγουν από εμάς και να είναι καλύτεροι. Ως παίκτες, στη νοοτροπία τους».

-Τι θα ήθελε για την επόμενη μέρα: «Με ρωτούσαν οι φίλοι μου πού πάω και τους είπα δεν πάω πουθενά! Δεν υπάρχει κάτι! Θα δώσω στον εαυτό μου τον χρόνο, να δω τι μπορεί να προκύψει για προτάσεις που μπορεί να υπάρξουν. Αν υπάρξουν. Θα περιμένω να δω. Αγαπάω πολύ την προπονητική. Ο στόχος μου είναι να πάω σε μία ομάδα που θα έχει τα πιστεύω και τη φιλοσοφία για να προσφέρω. Δεν θα πήγαινα απλά για να πάω. Δεν θα βιαστώ να πάρω την απόφασή μου. Θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα ότι δεν με ενδιαφέρει το εξωτερικό αλλά αναγνωρίζω τις δυσκολίες για έναν νεαρό προπονητή που τώρα ξεκινάει».

-Για την Εθνική Ανδρών: «Δεν είναι εύκολες οι Εθνικές ομάδες διότι παίζεις εναντίον ποδοσφαιριστών που βρίσκονται στο ψηλότερο επίπεδο. Η Σκωτία έχει παίκτες που αγωνίζονται στην Πρέμιερ Λιγκ. Ναι, έχουμε ταλέντο, μπορούμε να κερδίσουμε μια ομάδα όπως η Σκωτία αλλά δεν είναι εύκολο. Η καλύτερη προσέγγιση, οι καλύτερες συγκυρίες, η απόδοσή μας, όλα αυτά μαζί παίζουν ρόλο στον αγώνα. Όλοι οι παράγοντες για το αποτέλεσμα πρέπει να παίξουν το ρόλο τους και δεν πρέπει να το ξεχνάμε όλοι μας όταν μιλάμε για Εθνικές ομάδες. Σίγουρα οι παίκτες πρέπει να δώσουν περισσότερα και μπορεί η Εθνική να πετύχει περισσότερα απ’ ότι έκανε μέχρι στιγμής».

-Η εκτίμησή του για το πρωτάθλημα: «Είναι ένα εξαιρετικά όμορφο κι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Άρης και Πάφος FC έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα. Θεωρώ ότι είδαμε αρκετά καλά πράγματα στο πρωτάθλημα από πλευράς τακτικής. ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ, Άρης θα παίξουν μέχρι τέλους για το πρωτάθλημα. Μου αρέσει η επιθετικότητα του Άρη, η ελευθερία στην επίθεση που έχει, μου αρέσει επίσης η τακτική προσέγγιση από ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ».