Ο Χοακίν αποφάσισε πως στα 41 του ήρθε η ώρα να βάλει τέλος σε μία σπουδαία ποδοσφαιρική καριέρα. Ο εμβληματικός ηγέτης της Μπέτις γνωστοποίησε την απόφαση μέσω ενός υπέροχου VIDEO στο οποίο εμφανίζεται να ζωγραφίζει το πορτρέτο του με τη φανέλα των “βερδιμπλάνκος”.

Ο Ισπανός εξτρέμ άρχισε την καριέρα του στους Ανδαλουσιάνους το 2000, προερχόμενος από τη β’ ομάδα, έμεινε μέχρι το 2006 και επέστρεψε το 2015. Στο μεσοδιάστημα, έπαιξε για πέντε σεζόν στη Βαλένθια, δύο στη Μάλαγα και δύο στη Φιορεντίνα.

Με την εθνική Ισπανίας αγωνίστηκε 51 φορές μεταξύ 2002 και 2007 σημειώνοντας τέσσερα γκολ, ενώ ήταν πρωταγωνιστής στην ισοπαλία της φούρια ρόχα με την Εθνική Ελλάδας στο Euro 2004.

Το τέλος της καριέρας του δεν θα είναι άμεσο. Ο Χοακίν θα αγωνιστεί σε τουλάχιστον οκτώ από τα εννέα παιχνίδια που απομένουν στη σεζόν για την Μπέτις, ώστε να καταρρίψει το ρεκόρ συμμετοχών της La Liga που κατέχει ο Αντόνι Θουμπιθαρέτα από το 1998, όταν έκανε την 622η συμμετοχή του. Ο Χοακίν με τα 15 φετινά παιχνίδια έφτασε ήδη τα 615 στην κατηγορία και στο τέλος της σεζόν αναμένεται να είναι ο ρέκορντμαν.

Το ρεκόρ ενδέχεται να μην κρατήσει πολύ όμως, αφού ο 36χρονος Ραούλ Γκαρθία της Αθλέτικ βρίσκεται στην 3η θέση με 581 συμμετοχές.