Πέρυσι η Πόρτο έφυγε νικήτρια από το «Λουζ» και πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου. Φέτος, η Μπενφίκα υποδέχτηκε τη μεγάλη αντίπαλό της ούσα στο +10 και φιλοδοξούσε να πάρει τη νίκη για να στήσει μία πρόωρη φιέστα για την κατάκτηση της Primeira Liga, όμως αυτή όχι μόνο δεν ήρθε για την ομάδα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής αλλά συνοδεύτηκε από μεγάλη απογοήτευση.
Και αυτό γιατί οι αετοί του Ρότζερ Σμιντ προηγήθηκαν μόλις στο 10ο λεπτό, ωστόσο οι δράκοι του Σέρτζιο Κονσεϊσάο έκαναν τη μεγάλη ανατροπή, με τον Ουρίμπε φέρνει το ντέρμπι στα ίσα στο φινάλε του πρώτου μέρους και τον Ταρεμί να υπογράφει το 1-2 στο 54ο λεπτό, αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το φινάλε για να μειώσει στους επτά βαθμούς την απόσταση των δύο ομάδων με επτά αγωνιστικές να απομένουν.

Το ματς
Η Μπενφίκα μπήκε δυναμικά στο ματς και με τη συμπλήρωση 10 λεπτών απογείωσε το “Λουζ”, με τον Γκονσάλο Ράμος να παίρνει καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού και της… πλάτης του Ντιόγκο Κόστα.
Ωστόσο, η Πόρτο δεν τα παράτησε και λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έφερε το ντέρμπι ξανά σε ισορροπία, με τον Κόσα να στρώνει τη μπάλα στον Ουρίμπε και εκείνον να εκτελεί με διαγώνιο σουτ τον Βλαχοδήμο.
Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα χειρότερα για τους γηπεδούχους αν δεν είχε επέμβει το VAR στο 45+3′ μετά από γκολ του Γκαλένο (η τεχνολογία έδειξε πως ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ), ωστόσο η ανατροπή φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου και ήρθε στο 54ο λεπτό.
Δράστης ο Ταρεμί, με τον Ιρανό επιθετικό να στέλνει τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Βλαχοδήμου με συρτό δεξί σουτ μέσα από το ημικύκλιο, με την Μπενφίκα να μην βρίσκει λύσεις στη συνέχεια (ολοκλήρωσε το ματς με μόλις 1 τελική εντός εστίας) και να γνωρίζει την πρώτη ήττα της στο πρωτάθλημα έπειτα από 10 διαδοχικές νίκες και μόλις τη δεύτερη ήττα της μέσα στη φετινή σεζόν.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Μπα (26′ Ζιλμπέρτο Τζούνιορ), Αντόνιο Σίλβα, Οταμέντι, Γκριμάλντο, Λουίς (58′ Νέρες), Τσικίνιο, Μάριο, Ράφα Σίλβα (87′ Μούσα), Άουρσνες, Γκονσάλο Ράμος

ΠΟΡΤΟ: Κόστα, Μανάφα (56′ Μάριο (72′ Σανούσι), Πέπε, Μαρκάνο, Γουέντελ (71′ Μαρτίνες), Οτάβιο, Γκρούγιτς (57′ Εουστάκιο), Ουρίμπε, Γκαλένο, Ταρεμί (88′ Καρδόσο), Κόσα