Η Φράιμπουργκ πήρε ιστορική πρόκριση στο Μόναχο με αντίπαλο την Μπάγερν, χάρη σε πέναλτι στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων. Το 2-1 έστειλε την ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ στα ημιτελικά του DFB-Pokal και έδωσε την πρώτη σφαλιάρα στον Τόμας Τούχελ, ύστερα από τη νίκη στο Klassiker με την Ντόρτμουντ.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, προηγήθηκαν με τον Νταγιότ Ουπαμεκανό μόλις στο 19‘, όμως στη συνέχεια δεν κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, όπως στο ντέρμπι προ ημερών. Ο Νίκολας Χέφλερ με ένα απίθανο βολέ στο 27′ έφερε το παιχνίδι στα ίσια και οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να “σβήσουν” τον ρυθμό.
Στο 2ο ημίχρονο μάλιστα ο αγώνας έγινε ακόμη χειρότερος, με τις αλλαγές να μην καταφέρνουν να αλλάξουν την εικόνα. Οι ευκαιρίες ήταν ελάχιστες και όλα έδειχναν ότι οι διαφορές των δύο ομάδων δεν θα λυθούν στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού.
Ένα χέρι του Τζαμάλ Μουσιάλα στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων έστησε την μπάλα στη βούλα και ο Λούκας Χέλερ έκανε το 2-1 κι έστειλε τη Φράιμπουργκ στα ημιτελικά και την Μπάγερν στο καναβάτσο.

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών
Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Ουνιόν 2-0 (11′, 12′ Κολό Μουανί)
Μπάγερν – Φράιμπουργκ 1-2 (19′ Ουπαμεκανό / 27′ Χέφλερ, 90+5′ πέν. Χέλερ)
05/04 19:00 Νυρεμβέργη – Στουτγκάρδη
05/04 21:45 Λειψία – Ντόρτμουντ