Ο Χοσέ Λουΐς Όλτρα είχε πει στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου πως το παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ είναι το πιο σημαντικό στη σεζόν, μέχρι τουλάχιστον το επόμενο. Πρόκειται όντως για ένα ματς το οποίο δεν είναι απλά σημαντικό, αλλά καθοριστικό για τη μετέπειτα πορεία της ΑΕΚ.
Με νίκη μειώνει στο -1 από τον σημερινό της αντίπαλο και αποκτάει τη χαμένη της δυναμική. Με ισοπαλία χάνει έδαφος, με ήττα θα είναι ελάχιστες οι πιθανότητες της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτά είναι τα δεδομένα για την ομάδα της Λάρνακας, που επί της ουσίας έχει μπροστά της ένα μεγάλο τεστ αποδείξεων. Αυτό είναι το μεγάλο της ραντεβού κι οφείλει να παρουσιαστεί συνεπής για να παραμείνει σε τροχιά τίτλου.
Στα της ενδεκάδας, μόνο για την τετράδα της άμυνας μπορούμε να εκφραστούμε με σιγουριά. Ο Πίριτς θα είναι στο τέρμα, με τους Γκονζάλεθ-Μιλίτσεβιτς στα στόπερ και τους Ροσάλες-Γκαρσία στα μπακ.
Στη μεσαία γραμμή βέβαια σίγουρος είναι κι ο Πέρα Πονς και «παίζεται» η άλλη θέση μεταξύ Σανχούρχο-Μάμα. Τα περισσότερα ερωτηματικά αφορούν την επίθεση. Δεδομένη είναι η παρουσία του Φαράζ, το ερώτημα όμως είναι ποιος εκ των Γιάκολις, Γκιούρτσο και Άλτμαν θα καλύψει το άλλο άκρο.
Αν ο Ισραηλινός παίξει ως ακραίος, στην κορυφή θα αγωνιστούν οι Τρισκόφσκι-Λόπες. Αν ο Άλτμαν επιλεγεί να αγωνιστεί σε ελεύθερο ρόλο, τότε ένας εκ των δύο τελευταίων θα μείνει στον πάγκο.

Ανδρέας Βεντούρης