Η Τσέλσι έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να πουλήσει παίκτες πριν την 30η Ιουνίου, καθώς σχεδιάζει μια μαζική εκκαθάριση του ρόστερ της για να διασφαλίσει ότι συνεχίζει να πληροί τους κανόνες του Final Fair Play.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Evening Standar» οι Μπλε χρειάζεται να απαλλαγούν από παίκτες για να ισοσκελίσουν τα βιβλία τους μετά από τις δαπάνες άνω των 600 εκ. λιρών από την περασμένη χρονιά, όταν και πήραν τον έλεγχο των Λονδρέζων ο Τοντ Μπόελι και η Clearlake Capital.

Ο Κρίστιαν Πούλισικ, ο Χακίμ Ζίγιες, ο Καλιντού Κουλιμπαλί, ο Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ, ο Κόνορ Γκάλαχερ, ο Ρομέλου Λουκάκου και ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ βρίσκονται στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών, ενώ ο Μέισον Μάουντ απασχολεί τη Λίβερπουλ, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Νιούκαστλ.

Η Τσέλσι βρίσκεται υπό πίεση να πουλήσει παίκτες πριν την 30η Ιουνίου, προκειμένου οι πωλήσεις να μπορούν να συμπεριληφθούν στους οικονομικούς της λογαριασμούς για τη σεζόν 2022-23.

Οι ενδιαφερόμενες ομάδες είναι ενήμερες για αυτό το θέμα και μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως διαπραγματευτικό πλεονέκτημα για την τιμή των παικτών καθώς η καταληκτική ημερομηνία πλησιάζει, όπως αναφέρει η «Evening Standar».