Απρόσμενη εντός έδρας ήττα για την Μπέτις, που δείχνει να ξεμένει από βενζίνη την πιο κρίσιμη ώρα. Η Κάντιθ πήρε τεράστιο διπλό με 0-2 και πλέον η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι έμεινε στο -6 από την πρώτη τετράδα.

Το ματς ξεκίνησε στραβά για τους βερδιμπλάνκος με την αναγκαστική αλλαγή του Πετσέλα στο 22ο λεπτό, συνεχίστηκε άθλια με την αποβολή του Κανάλες (38’) και τελείωσε εφιαλτικά.

Δύο γκολ από Αλκάραθ (53’) και Ράμος (59’) έκαναν το 0-2, με την Μπέτις να παίζει στο τελευταίο μισάωρο με 9 παίκτες λόγω αποβολής του Ρουμπιάλ (60’), σε ένα βράδυ που όλοι θέλουν να ξεχάσουν στην Μπέτις.

Λίγο νωρίτερα σε ένα απίστευτο ματς Βαγιαδολίδ και Μαγιόρκα ήρθαν ισόπαλες 3-3 σε ένα χορταστικό παιχνίδι γεμάτο ανατροπές. Οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα με το γκολ του Πέρεθ (33’), να γίνεται 1-2 από τα τέρματα των Μουρίκι (53’) και Μορλάνες (58’), όμως τίποτα δεν είχε τελειώσει.

Δύο γκολ από Αμαλά (68’) και Μόντσου (86’) γύρισαν το σκηνικό και έκαναν το 3-2, όμως στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μουρίκι έκανε το τελικό 3-3.