Η Φιορεντίνα διεύρυνε το αήττητο σερί της, παρότι, μετά από πέντε συνεχόμενες νίκες πρωταθλήματος, έχασε δυο βαθμούς, με τη Σπέτσια να φεύγει με βαθμό, 1-1, από το “Αρτέμιο Φράνκι”. Η γκέλα, για την ομάδα της Φλωρεντίας, ήρθε λίγες ημέρες πριν από την πρώτη μάχη, με τη Λεχ Πόζναν, για τα προημιτελικά του Europa Conference League.
Το μεσημέρι του Σαββάτου, στα πλαίσια της 29ης αγωνιστικής, η Σπέτσια μπήκε δυνατά και στο 20ο λεπτό, οι παίκτες της πανηγύρισαν, βλέποντας τον Ενζολά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, μόνο που το γκολ ακυρώθηκε, με χρήση VAR. Η Φιορεντίνα, με εννέα σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και προερχόμενη από το 2-0 επί της Κρεμονέζε, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, ανέβασε την απόδοσή της και στο 25ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Οι γηπεδούχοι πίεσαν ψηλά, έκλεψαν την μπάλα, ο Μπιράγκι έβγαλε σέντρα και ο Βισνιέφσκι, με αυτογκόλ, έκανε το 1-0. Επτά λεπτά αργότερα, η Σπέτσια ισοφάρισε όταν, από μπαλιά του τερματοφύλακα Ντραγκόφσκι, ο Ενζολά νίκησε, κατά κράτος, τον Ίγκορ και πλάσαρε τον γκολκίπερ Τερατσιάνο για το 1-1.
Η Φιορεντίνα μπήκε, στην επανάληψη, αποφασισμένη για ένα δεύτερο γκολ και, στο 60ο λεπτό, είχε δοκάρι με τον Μπρέκαλο. Οκτώ λεπτά αργότερα, νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με τον Γκονζάλες να εκτελεί φάουλ και τον τερματοφύλακα της Σπέτσια να διώχνει εξαιρετικά. Η Σπέτσια κράτησε τον βαθμό και, πλέον, βρίσκεται επτά βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και είναι πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει, για τέταρτη διαδοχική χρονιά, την παρουσία της στη Serie A.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερατσιάνο, Ντοντό, Ίγκορ, Μαρτίνες, Μπιράγκι, Μανδραγόρα (81′ Ντούνκαν), Καστροβίλι (71′ Μπαράκ), Ικονέ (60′ Γκονζάλες), Σοτίλ (60′ Μπρέκαλο), Μποναβεντούρα, Καμπράλ (81′ Γιόβιτς)

ΣΠΕΤΣΙΑ: Ντραγκόφσκι, Αμιάν, Αμπάντου, Νικολάου, Βισνιέφσκι, Μπουράμπια, Ζουρκόφσκι, Έκνταλ (76′ Εσπόζιτο), Γκιασί (77′ Σομουρόντοφ), Μαλντίνι (65′ Σιπότ), Ενζολά (89′ Βέρντε)