Στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 μίλησε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, για το θέμα της ημερομηνίας διεξαγωγής του τελικού κυπέλλου.

-Για την επιστολή των παικτών για αλλαγή ημερομηνίας του τελικού κυπέλλου: «Λόγω του κακού προγραμματισμού της ομοσπονδίας δημιουργήθηκε ένα μπάχαλο κι άφησαν τον τελικό στον αέρα. Ενημερώθηκε ο κ.Βάκης, θα πρέπει να το δουν οπωσδήποτε. Πλέον η μπάλα είναι καθαρά στα πόδια των ποδοσφαιριστών. Είναι ξεκάθαρο από νομικής πλευράς ότι θα κάνουν οι ποδοσφαιριστές αυτό που θέλουν. Οι παίκτες και των τεσσάρων ομάδων υπογράφουν ότι δεν επιθυμούν να αγωνιστούν στις 3 Ιουνίου και είναι θέμα της ΚΟΠ αν θέλει να ρισκάρει. Μόνο αν κάνουν ιδιωτική συμφωνία με τους ποδοσφαιριστές οι ομάδες μπορούν να καλυφθούν. Αυτό που παρουσιάστηκε από την ΚΟΠ, ισχύει περισσότερο για τη β’ κατηγορία. Οι ποδοσφαιριστές δείχνουν αποφασισμένοι κι εγγράφως ότι θα κάνουν αυτό που θέλουν. Υπάρχει όμως τεράστιο θέμα με τους παίκτες που είναι υποσχετική διότι θα πρέπει να εξασφαλίσουν άδεια από τις ομάδες που ανήκουν αλλά και το τι θα συμβεί σε περίπτωση τραυματισμών. Μπορεί πολύ εύκολα να επιλεγεί η 24η ή η 31η Μαΐου για τον τελικό και το πρόβλημα θα λυθεί. Είναι ενήμερες και οι ομάδες για τις ημερομηνίες. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει καμία οργάνωση από την ομοσπονδία».

-Γιατί δεν γίνεται μία συνάντηση με την ΚΟΠ: «Γιατί δεν ρωτάτε τον κ.Κούμα που κρύβεται; Θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Κρυφτούλι παίζαμε όταν ήμασταν μικροί. Άλλαξαν πλέον τα πράγματα, άλλαξε η κυβέρνηση και γίνονται νομοθεσίες».

-Για τις γυναίκες: «Είναι ιστορική μέρα για μας. Μετά από πέντε χρόνια αναμένουμε να ψηφιστεί η νομοθεσία που διασφαλίζει τις παροχές των γυναικών στα ομαδικά αθλήματα. Θα πρέπει να αμείβονται όσο και οι ποδοσφαιριστές στην Εθνική Ανδρών. Να σταματήσει η κοροϊδία με τα 40 ευρώ έξοδα ενώ στους άντρες δίνονται 120».