Ο πρώην άσος της ΑΕΚ και του ΑΠΟΕΛ Βάντερ Βιέιρα ο οποίος πλέον αγωνίζεται στον Εθνικό Άχνας, παρέθεσε μια πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην ιστοσελίδα μας balla.com.cy και είπε πολλά και ενδιαφέροντα.
Αναφέρθηκε και στην μάχη του τίτλου στην α’ κατηγορία με την συμμετοχή των δύο ομάδων στις οποίες αγωνίστηκε στο παρελθόν.

Δύο ομάδες στις οποίες αγωνίστηκες ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ είναι ανάμεσα στους διεκδικητές. Αν σε ρωτούσαμε ΑΕΚ ή ΑΠΟΕΛ για κατάκτηση του τίτλου τι θα απαντούσες, τι θα επιθυμούσες; «Θα απαντούσα ΑΠΟΕΛ. Στην ΑΕΚ είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου έδωσαν να έρθω στην Κύπρο αι να με μάθουν εδώ. Πρώτα χάρη στο Θεό και μετά χάρη στην ΑΕΚ με έμαθαν στην Κύπρο. Υποστηρίζω όμως το ΑΠΟΕΛ γιατί εκεί έπαιξα περισσότερα χρόνια και έγραψα μια πολύ όμορφη ιστορία».

Τι θυμάσαι από την ΑΕΚ; «Μόνο καλά πράγματα. Βοήθησα την ομάδα μέσω πρωταθλήματος να βγει στο Europa League και έκανα μια από τις καλύτερες σεζόν στην καριέρα μου, ίσως την καλύτερη. Δούλεψα με εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, με ένα εξαιρετικό προπονητικό επιτελείο και μια διοίκηση που εκπλήρωσε όλα όσα συμφωνήσαμε και εξαιρετικούς οπαδούς που πάντα με στήριζαν. Είμαι ευγνώμων στην ΑΕΚ».

Από το ΑΠΟΕΛ τι θυμάσαι; «Θυμάμαι τίτλους και όνειρα να γίνονται πραγματικότητα. Με θυμάμαι σαν παίκτη που αγωνιζόταν σε μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις τις οποίες έβλεπα μόνο μέσα από την τηλεόραση και μέσα από βιντεοπαιχνίδια. Το ΑΠΟΕΛ ήταν μια ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ και να γίνω γνωστός σε διάφορα μέρη της Ευρώπης. Πρέπει να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου το ΑΠΟΕΛ για όλα όσα μου πρόσφερε».

ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΥ

Χρίστος Χρίστου 

«Γι’ αυτό θα κατακτήσει τον τίτλο το ΑΠΟΕΛ…»