Οι Φιλαδέλφεια Σίξερς με τρομερή εμφάνιση του Ταϊρίς Μάξι, έκαμψαν την αντίσταση των μαχητικών Μπρούκλιν Νετς (102-97), έκαναν το 3-0 στη σειρά και ετοιμάζονται για… σκούπα.

Σε ένα επεισοδιακό ματς με ένταση και δύο αποβολές (Κλάξτον για τους Νετς, Χάρντεν για τους Σίξερς), η ομάδα από την Φιλαδέλφεια έφυγε αλώβητη από το Barclays Center, με τον Ταϊρίς Μάξι να πιάνει υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Οι Σίξερς μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι στο πρώτο ημίχρονο, έκλεισαν το πρώτο δωδεκάλεπτο προηγούμενοι με 28-32 και πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο +11 (47-58).

Στο τρίτο δωδεκάλεπτο, ωστόσο οι Νετς έκαναν επικό comeback και με επί μέρους 35-18, ανέτρεψαν το σκορ και προηγήθηκαν με 82-76. Στη τέταρτη περίοδο, όμως οι Σίξερς έκαναν την δική τους επιστροφή.

Ο Ταϊρίς Μάξι πήρε «φωτιά» και η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς έπιασε στον… ύπνο τους Νετς που ήταν ανήμποροι να αντιδράσουν, με τους Σίξερς να φτάνουν στη νίκη, κάνοντας το 3-0 στη σειρά και πλέον απέχουν μια νίκη από την πρόκριση στα ημιτελικά της ανατολικής περιφέρειας.