Μπορεί να βρέθηκε κοντά στην… ήττα, όμως ο εντυπωσιακός Παναθηναϊκός «τούμπαρε» τον Ολυμπιακό στου Ρέντη (2-3 σετ) για τον πρώτο τελικό και πάει ΟΑΚΑ με πλεονέκτημα για να σηκώσει το League Cup!

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα από ό,τι θα φανταζόταν και ο ίδιος με τον Πετρέα στο σερβίς να φτάνει στο 0-4 και τον Ερνάντεζ να αναλαμβάνει για το απίστευτο 1-10! Η διαφορά έμενε σε αυτά τα επίπεδα όσο και αν προσπαθούσε ο Ολυμπιακός (10-20), με τον Ιντάλγκο στο σερβίς να… μαζεύει κάπως τα πράγματα (14-20), αλλά τους «πράσινους» να βρίσκουν λύσεις με τον Κουβανό τους σε μεγάλα κέφια. Τα λάθη των γηπεδούχων σε συνδυασμό με τις σωστές επιθέσεις των παικτών του Ανδρεόπουλου του βοήθησαν να κάνουν το 0-1 στα σετ (17-25).

Από τη στιγμή που βρέθηκε πίσω, ο Ολυμπιακός κατάλαβε ότι έπρεπε να πατήσει γκάζι και το έκανε από το ξεκίνημα του δευτέρου σετ (4-1). Οι Πειραιώτες κράτησαν το προβάδισμα (8-5), όμως το «τριφύλλι» με τον Πετρέα μπροστάρη επιθετικά ανέτρεψε την κατάσταση και προσπέρασε (10-11)! Από το 12-12 και με τον Πάγενκ στο σερβίς, οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα εντυπωσιακό σερί που τους έβαλε για τα καλά σε θέση οδηγού (17-12). Ο Παναθηναϊκός μείωσε και άγχωσε τους «ερυθρόλευκους» (20-18), όμως οι Στερν και Ιντάλγκο ανέλαβαν δράση για να γίνει το 1-1 (25-19).

Εκμεταλλευόμενος το κερδισμένο challenge που τον δικαίωσε, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τρομερά το τρίτο σετ και ξέφυγε στο +4 (2-6). Το 5-9 των «πρασίνων» με τον Ρανγκέλ όμως μετατράπηκε σε 10-9, με τον Στερν να κάνει… μαγικά στο σερβίς και να ξεσηκώνει το κλειστό του Ρέντη! Από το 13-12 ο Ολυμπιακός πήγε και πάλι στο +4 (16-12) με τον Ιντάλγκο να είναι απολαυστικός με συνεχόμενες άμυνες και σωστές επιλογές, έχοντας άξιους συμπαραστάτες του δύο Σλοβένους. Με κύριο εκφραστή τον Βραζιλιάνο κεντρικό και πάλι, οι φιλοξενούμενοι μάζεψαν τη διαφορά (18-17). Από εκεί και πέρα, Πάγενκ και Στερν τα έκαναν όλα… σωστά, ο Παναθηναϊκός δεν είχε αντίδραση στην άμυνα και το 2-1 στα σετ ήρθε εύκολα (25-21).

Με σκοπό να παραμείνει ζωντανός στο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο τέταρτο σετ και έδειξε από νωρίς τις… προθέσεις του (2-6). Για την ομάδα του Ανδρεόπουλου ανέβασαν στροφές οι Ερνάντεζ και Κόβαρ, ενώ οι πάικτες του Τζουλιάνι έκαναν αρκετά λάθη που τους κόστισαν και ήρθε άνετα το 7-15. Ο Ολυμπιακός πήγε κάπως να μαζέψει τη διαφορά (9-15), όμως με τον Μπάση στο σερβίς το «τριφύλλι» σχεδόν «καθάρισε» τα πράγματα, μιας και έφτασε στο +10 (11-21)! Οι τρεις μαζεμένοι πόντοι των «ερυθρόλευκων» (14-21) δεν άλλαξαν την εικόνα του τέταρτου σετ, το οποίο κατέκτησαν οι φιλοξενούμενο με το εμφατικό 15-25 για το 2-2!

Το τάι μπρέικ ήταν το απόλυτο ντέρμπι, με καμία ομάδα από τις δύο να μην μπορεί να ξεφύγει με περισσότερο από +1… με τίποτα έως το 7-7! Στερν και Κόβαρ είχαν τον πρώτο λόγο, με τους Ιντάλγκο και Πετρέα να ακολουθούν από κοντά. Ο άσος του Κόβαρ έδωσε για πρώτη φορά αέρα +2 (7-9) στον Παναθηναϊκό, το οποίο μεγάλωσε ακόμα περισσότερο ο Ερνάντεζ, μαζί με τον νέο άσο του Κόβαρ (7-11)! Τα πράγματα είχαν πάρει πλέον τον δρόμο τους (8-14), με τον Ολυμπιακό να μειώνει (10-14), αλλά το λάθος σερβλις του Πάγενκ να δίνει τη νίκη στον Παναθηναϊκό (10-15) με 2-3 σετ!