Ο πρωταθλητής και αρχηγός με την φανέλα της ΠΑΕΕΚ και ένας από τους παλαιότερους καλαθοσφαιριστές στην δεύτερη κατηγορία Αντρέας Πάντζιαρος, μιλά αποκλειστικά στο balla.com.cy για την δύσκολη σεζόν που πέρασε αλλά και το όνειρο συμμετοχής στην πρώτη κατηγορία.

Απολαύστε τον…

Αντρέα καταρχάς συγχαρητήρια για το πρωτάθλημα. Είσαι ένας παίκτης που έχεις χρόνια στην δεύτερη κατηγορία. Τελικά πόσο δύσκολο είναι αυτό το πρωτάθλημα;
«Ευχαριστώ φίλε! Ναι έχει αρκετά χρόνια που είμαι στη δεύτερη κατηγορία, κάπου στα 12. Έχει αρκετά υψηλό επίπεδο με πολύ καλές ομάδες και με κύπριους που αγαπούν το άθλημα και για αυτό κάθε χρόνο υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός».


Είναι η δεύτερη σου χρονιά στην προσφυγική ομάδα μετά από μια ζωή ουσιαστικά στον Αχιλλέα. Πως νιώθεις ιδικά φέτος που επωμίστηκες και τον τίτλο του αρχηγού;
«Από μια ιστορική ομάδα όπως είναι ο Αχιλλέας, πήγα σε μια εξίσου ιστορική και προσφυγική ομάδα όπως είναι η ΠΑΕΕΚ. Πάντα οι απαιτήσεις σε αυτές τις ομάδες είναι υψηλές, και φυσικά πάντα τα συναισθήματα είναι όμορφα.
Και ως αρχηγός οι απαιτήσεις ειναι περισσότερες αλλά να σου πω την αλήθεια φίλε όταν νιώθεις όμορφα με αυτό που κάνεις τότε θα καταφέρεις αυτό που θες και εσύ αλλά και περιμένουν οι άλλοι από εσένα».


Το να φοράς την φανέλα μιας ομάδας από την προσφυγιά πόσο ρόλο έπαιξε κυρίως στους μεγαλύτερους παίκτες της ομάδας;
«Όπως είπα οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες είναι περισσότερες. Όλοι ξέρουμε τι είναι και τι ήταν η ΠΑΕΕΚ για την καλαθόσφαιρα και για αυτό κάναμε τα πάντα για αυτή την ομάδα».
Έπειτα από χρόνια στην δεύτερη κατηγορία, έφτασε η ώρα να δούμε τον Αντρέα και στην πρώτη;
«Αυτό δεν το ξέρουμε ακόμη. Θα το ήθελα αλλά αυτό θα το δούμε με την ομάδα και τον πρόεδρο. Ακόμη πανηγυρίζουμε το double».
Φοβηθήκατε κατά την διάρκεια των τελικών η της σεζόν ότι θα μπορούσατε να χάσετε τον τίτλο και συνάμα την άνοδο;
«Η αλήθεια ειναι πως δεν φοβηθήκαμε γιατί ξέραμε τις δυνατότητες μας και το πόσο δουλέψαμε όλη την χρονιά. Ακόμη και οταν μείωσε την σειρά ο Διγενής εμείς είμασταν πεπεισμένοι ότι θα το τελειώσουμε στο 4ο παιχνίδι».


Ένα από τα πλεονεκτήματα αυτής της κατηγορίας είναι ότι η ομάδες στηρίζονται στον Κύπριο Αθλητή. Τελικά υπάρχει μέλλον;
«Σίγουρα υπάρχει μέλλον, υπάρχουν αρκετοί κύπριοι που μπορούν να παίξουν στην 1η κατηγορία αλλά πρέπει και οι κύπριοι να ξέρουν ότι πρέπει να αφιερώσουν πολλές ώρες και στο γήπεδο και στο γυμναστήριο για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του αθλήματος».
Επειδή πάντα μεγαλύτερη αξία στον νικητή δίνει η αξία του ηττημένου θα ήθελα και μία κουβέντα για την ομάδα του Διγενή…
«Ο Διγενής ήταν μια πολύ καλή ομάδα με κάποιους παίκτες αρκετά καλούς. Σε 2-3 από τα παιχνίδια μας κρίθηκαν στις λεπτομέρειες άρα αυτό κάτι λέει. Και να μην ξεχνάμε ότι ήταν και ο υπερασπιστής του πρωταθλήματος».
Βλέποντας σαν τρίτος… Πως θα σχολίαζες το φετινό πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας;
«Από πέρσι που μειώθηκαν οι ξένοι στους 3 και φέτος στους 3+1 βλέπουμε ότι βγήκαν μπροστά αρκετοί κύπριοι παίκτες και αυτό βοήθησε και τον κόσμο να επιστρέψει στα γήπεδα και το ενδιαφέρον να είναι αυξημένο. Εννοείται υπάρχουν τα φαβορί ΑΕΚ και Κεραυνός αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες πάλευαν όλες μεταξύ τους και αυτό είναι πολύ καλό».


Σκέφτεσαι την επιστροφή στου στο δεύτερο σου σπίτι (στο Καϊμακλί) με την φανέλα μιας άλλης ομάδας;
«Η αλήθεια δεν το σκέφτηκα αυτό. Αν γίνει τότε σίγουρα τα συναισθήματα θα είναι πολύ περίεργα, σε εκείνο το γήπεδο και σε εκείνη την ομάδα πέρασα σχεδόν όλη μου την ζωή. Αλλά σίγουρα θα προσπαθήσω να απολαύσω τις στιγμές εκείνες».

Γρηγόρης Γρηγοράς