Δεν ανέδειξε νικητή το μεγάλο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στην ΑΕΚ και το ΑΠΟΕΛ.
Οι δύο ομάδες μετά από μια ματσάρα στην Αρένα εξήλθαν ισόπαλες 2-2, η διαφορά τους διατηρήθηκε στους 4 βαθμούς και… κερδισμένος βρήκε ο Άρης ο οποίος… βγάζει την 3η αγωνιστική όντας δύο βαθμούς από την κορυφή.
Πολύ νωρίς στο 10ο λεπτό η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με τον Γκιούρτσο αλλά πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Κβιλιτάια ισοφάρισε σε 1-1 στο 11’.
Ο Γεωργιανός δεν έμεινε εκεί. Με καρφωτή κεφαλιά στο 37’ έκανε το 2-1 και το ΑΠΟΕΛ κρατούσε τη νίκη μέχρι και το 88ο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο ο Ναούμ έκανε εξαιρετική ενέργεια, έδωσε έτοιμο γκολ στον Τρισκόφσκι ο οποίος του είπε ευχαριστώ διαμορφώνοντας το τελικό 2-2 .

ΑΕΚ: Πίριτς, Γκονζάλεθ, Σανχούρχο (80′ Ναούμ), Φαράζ (80′ Νίκολιτς), Λόπες (48′ Τρισκόφσκι), Γκαρσία, Μιλίτσεβιτς, Ροσάλες, Πονς, Γκιούρτσο (70′ Γκρόμοφ), Άλτμαν (70′ Γιάκολις)
Στον πάγκο: Γκόρντιτς, Τούμας, Κάσας, Τρισκόφσκι, Γκρόμοφ, Εγγλέζου, Χριστοφόρου, Ναούμ, Ανδρέου, Γιάκολις, Μάμας, Νίκολιτς

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Καρώ, Φεράρι, Βιγιαφάνες (90+1′ Ντβάλι), Κβιλιτάια (77′ Μακέντα), Κρέσπο, Σούσιτς, Ντάλσιο, Μαρκίνιος (77′ Εφραίμ), Σαρφό, Ντογκαλά (65′ Μπεν)
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Τσιλιγγίρης, Ντβάλι, Εφραίμ, Νταουσβίλι, Τσεπάκ,, Σατσιάς, Ηλία, Μπεν, Τζιάμα, Μακέντα, Δώνης

ΣΚΟΡΕΡ: 10′ Γκιούρτσο, 88′ Τρισκόφσκι/11′, 37′ Κβιλιτάια
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκαρσία, Νίκολιτς/Φεράρι, Ντογκαλά
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 4651

Διαιτητής: Putros Sandi Dhia Jirjis
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Kronlykke Ole
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Risum Rene
4ος Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς
VAR: Redder Mikkel
ΑVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
Έναρξη αγώνα.

4′ Απειλεί το ΑΠΟΕΛ. Ο Βιγιαφάνες εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Καρώ έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Πίριτς ήταν σε ετοιμότητα, έπεσε και μάζεψε την μπάλα.
9′ Πολύ καλή στιγμή για το ΑΠΟΕΛ. Ο Βιγιαφάνες εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω.
10′ ΓΚΟΛ. 1-0. Ανοίγει το σκορ η ΑΕΚ. Ο Φαράζ έκανε την σέντρα από αριστερά, ολιγώρησε η άμυνα του ΑΠΟΕΛ και ο Γκιούρτσο με σουτ στη κίνηση στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

11′ ΓΚΟΛ. 1-1. Άμεση απάντηση από το ΑΠΟΕΛ που ισοφάρισε. Ο Ντάλσιο έκανε την συρτή σέντρα από αριστερά και ο Κβιλιτάια με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

19′
Μεγάλη διπλή ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Ο Ντάλσιο αρχικά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πίριτς, ο Κβιλιτάια ακολούθησε την φάση, έβαλε την προβολή υπό πίεση και η μπάλα έφυγε έξω.
26′ Κίτρινη κάρτα στον Γκαρσία για δυνατό φάουλ στον Σούσιτς.
30′ Απειλεί το ΑΠΟΕΛ. Ο Μαρκίνιος έπιασε το φαλτσαριστό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω.
34′ Το ποσοστό κατοχής της μπάλας είναι στο 52%-48%.
37′ ΓΚΟΛ. 1-2. Γυρίζει το ματς το ΑΠΟΕΛ. Σε μια υποδειγματική αντεπίθεση Ο Μαρκίνιος γύρισε στον Φεράρι, ο Αργεντινός έκανε την σέντρα και ο Κβιλιτάια με κεφαλιά κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Πίριτς.

41′
Τελική προσπάθεια για την ΑΕΚ. Ο Γκαρσία έκανε την σέντρα από αριστερά αλλά το τελείωμα του Φαράζ δεν ήταν καλό και η μπάλα έφυγε απελπιστικά έξω.
ΤΕΛΟΣ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
48′
Αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Λόπες τραυματίστηκε σε μια φάση με τον Κρέσπο, δεν μπόρεσε να συνεχίσει και στην θέση του πέρασε ο Τρισκόφσκι.
51′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Γκιούρτσο έφυγε κατά μέτωπο, βρέθηκε στην περιοχή αλλά έκανε την παραπάνω κίνηση, πήγε πολύ πλάγια και έστειλε την μπάλα έξω.
52′ Επικίνδυνο γύρισμα του Ντογκαλά, σε ετοιμότητα ο Πίριτς μάζεψε την μπάλα.
59′ Απειλεί η ΑΕΚ. Μετά την ωραία εκτέλεση φάουλ του Γιούρτσο, η μπάλα έφυγε λίγο έξω.
60′ Το σουτ του Βιγιαφάνες έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
64′ Αλλαγή για το ΑΠΟΕΛ. Στην θέση του Ντογκαλά πέρασε ο Μπεν.
64′ Κίτρινη  κάρτα στον Ντογκαλά για καθυστέρηση να βγει εκτός αγωνιστικού χώρου.
65′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Μπεν, η μπάλα έφυγε λίγο έξω.
ΔΙΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 4651 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ.
66′ Ζήτησε πέναλτι η ΑΕΚ σε μαρκάρισμα του Φαράζ από Φεράρι και Καρώ. Ο Δανός ρεφ ήταν κοντά και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
70′ Διπλή αλλαγή για την ΑΕΚ. Μέσα Γιάκολις και Γκρόμοφ, έξω Άλτμαν και Γκιούρτσο.
71′  Κεφαλιά του Τρισκόφσκι έξω.
77′ Διπλή αλλαγή για το ΑΠΟΕΛ. Μέσα Εφραίμ και Μακέντα, έξω Μαρκίνιος και Κβιλιτάια.
80′ Διπλή αλλαγή για την ΑΕΚ. Μέσα Ναούμ και Νίκολιτς, έξω Σανχούρχο και Φαράζ.
88′ ΓΚΟΛ. 2-2. Ισοφαρίζει η ΑΕΚ. Ο Ναούμ έκανε ωραία ενέργεια, άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο, έκανε την συρτή μπαλιά δίνοντας έτοιμο γκολ στον Τρισκόφσκι ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ