Με γκολ του Λάρσον (20΄) ο ΟΦΗ νίκησε 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 2η αγωνιστική των play out και βάζει σε μπελάδες τους Ηπειρώτες στην…παρτίδα για την παραμονή στη Super League.

Ο ΟΦΗ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και πήρε την κατοχή της μπάλας. Η κρητική ομάδα σταδιακά άρχισε να επιβάλει τον ρυθμό της και χτύπησε το…καμπανάκι του κινδύνου στους γηπεδούχους στο 18΄.

Ο Νέιρα έκανε το γύρισμα της μπάλας μέσα από την περιοχή του ΠΑΣ, ο Ντίκο πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής χωρίς όμως να βρει στόχο.

Γκολ ο Λάρσον (0-1)

Αυτό που δεν κατάφερε ο ΟΦΗ στο 18΄, το πέτυχε δύο λεπτά αργότερα (20΄). Ο Λάρσον με αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε το προβάδισμα (0-1) στους φιλοξενούμενους. Οι Ηπειρώτες έδειχναν ζαλισμένοι από το γκολ που δέχτηκαν και δεν πατούσαν καλά στο γήπεδο.

Μετά το 30΄άρχιζαν να ανεβάζουν στροφές και «φλέρταραν» για πρώτη φορά με το γκολ στο 34΄, με σουτ του Πήλιου από καλή θέση μέσα από την περιοχή που κατέληξε άουτ. Η πρώτη καλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο β΄ημίχρονο καταγράφηκε στο 51΄. Ο Νίνης που πέρασε ως αλλαγή στο ματς έκανε την σέντρα, ο Παμλίδης πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο ΟΦΗ «απάντησε» στο 66΄. Ο Ντίκο πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά έκανε το σουτ από δύσκολη γωνία ο Τσιντώτας έδιωξε με το πόδι.

Δοκάρι ο ΠΑΣ Γιάννινα

Διπλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 68΄. Μετά από κόρνερ ο Εραμούσπε «κέρδισε» τον Διαμαντή στον αέρα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης ο Σόρια έπιασε το δυνατό σουτ από πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή χωρίς να βρει στόχο. O ΠΑΣ πίεζε ολοένα και περισσότερο τον ΟΦΗ κι απείλησε εκ νέου στο 76΄.

Ο Νίνης (έδωσε πνοή στους γηπεδούχους με την είσοδό του στο ματς) σημάδεψε με σέντρα τον Μορέιρα ωστόσο η κεφαλιά που επιχείρησε ο τελευταίος από θέση βολής έφυγε άουτ. Με τους τρεις βαθμούς που έριξε στο σακούλι του ο ΟΦΗ έφτασε τους 30 και βρίσκεται στο -3 από τον έβδομο της βαθμολογίας Ατρόμητο (33β.).

Στην αντίπερα όχθη, ο ΠΑΣ που άξιζε να πάρει κάτι περισσότερο βάσει της καλής εμφάνισής του στο β΄ημίχρονο, μετά την ήττα από τη Λαμία «πληγώθηκε» για δεύτερη φορά και με 23 βαθμούς παραμένει σε επικίνδυνη θέση στη μάχη της παραμονής στη Super League.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Μπορταγκαράι, Εραμούσπε, Πήλιος, Ριένστρα (46΄Νίνης), Τζίνο (91΄Τζίμας), Μπιλμπάο (81΄Σταματελόπουλος), Παμλίδης (57΄Ροσέρο), Μπάλαν, Μορέιρα.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Διαμαντής, Πασαλίδης, Θοράρινσον, Λάρσον, Περέα, Νέιρα (68΄Τοράλ), Βούρος, Μπάκιτς, Τσιλιανίδης (46΄Ντιουσέ), Ντίκο (68΄Φελίπε).