Ο Χοσέ Λουΐς Όλτρα έδειξε ακριβώς το επίπεδο που πρέπει να κρατήσει ο καθένας στην ΑΕΚ μετά το χαμένο ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Μίλησε όπως ακριβώς έπρεπε για τη διαιτησία, χωρίς να ρίξει τις ευθύνες σ’ αυτήν παρά μόνο στα λάθη των παικτών του, ρίχνοντας περισσότερο το βάρος στον (μοιραίο) Λέδες.
Με την εμπειρία του θα μπορούσε ασφαλώς να αποφύγει την κόκκινη κάρτα στο 8’, κάτι που βεβαίως ισχύει (πολύ περισσότερο) για τον Τόμοβιτς. Το χειρότερο (θα συμφωνήσω με τον κόουτς) δεν ήταν η ήττα αυτή καθ’ αυτή, αλλά το ότι θα χάσει τους δύο προαναφερθέντες στα παιχνίδια με Άρη και ΑΠΟΕΛ. Τεράστιες απώλειες, στο χειρότερο σημείο.
Το να χάσεις ένα ματς δεν είναι πρόβλημα –έχεις άλλα εννέα μπροστά σου να καλύψεις το χαμένο έδαφος. Το γεγονός ότι το -2 έγινε -3, δεν φέρνει σε καμία περίπτωση την καταστροφή. Η ήττα και η μικρή αύξηση της διαφοράς από την κορυφή δεν είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα της ΑΕΚ. Όταν είναι…ΑΕΚ, θα επανέλθει στις νίκες και θα καλύψει αυτή την απόσταση. Επαναλαμβάνω: φτάνει να είναι ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα.
Απαιτείται λοιπόν σωστή διαχείριση και ΚΥΡΙΩΣ, ψυχραιμία. Χάθηκε η αυτοσυγκέντρωση και τα αποτελέσματα…τα είδαμε. Η ΑΕΚ πρέπει να αποκτήσει ξανά την αυτοσυγκέντρωσή της. Να μην πανικοβληθεί, να μην απογοητευτεί. Άλλο η στεναχώρια, διαφορετικό η απογοήτευση –έχει διαφορά.
Οφείλει να ανασυγκροτηθεί, να ηρεμήσει και να διαχειριστεί σωστά την τρέχουσα βδομάδα, δηλαδή τη ρεβάνς με τη Γουέστ Χαμ (έρχεται στο χειρότερο χρονικό σημείο για την ΑΕΚ) και το ματς με τον Άρη, όποτε κι αν αυτό διεξαχθεί.
Κανένα πρωτάθλημα δεν έχει χαθεί από την πρεμιέρα των πλέι οφ. Κανένα. Στα δύσκολα άπαντες οφείλουν να είναι ψύχραιμοι και να ρίξουν το βάρος ώστε η ομάδα να επανέλθει. Σε τίποτα-μα τίποτα-άλλο.

Ανδρέας Βεντούρης