Στην ιστοσελίδα μας balla.com.cy μίλησε ο πρόεδρος του συνδέσμου καλαθοσφαιριστών και εκ των αρχηγών της ΑΕΚ Αντρέας Σιζόπουλος ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο φαινόμενο αποδέσμευσης ξένων λίγο πριν το τέλος του πρωταθλήματος.
Αντρέα ένα ακόμα πρωτάθλημα οδεύει προς το τέλος του, το πρώτο μετά από χρόνια με την παρουσία τεσσάρων ξένων στα ροστερ: «Αν τελείωναν και οι ομάδες με αυτά τα δεδομένα το πρωτάθλημα θα ήταν μία εντελώς διαφορετική κουβέντα. Δυστυχώς βλέπουμε ομάδες να αποδεσμεύουν για τους δικούς τους λόγους, τους ξένους παίκτες αλλάζοντας έτσι και την ροή του πρωταθλήματος. Αυτό ονομάζεται αλλοίωση πρωταθλήματος και θα εξηγήσω τι εννοώ. Η ΕΘΑ με τις νίκες που έκανε δυσκόλεψε αρκετές ομάδες που είχαν στόχο την τετράδα ενώ ο Αχιλλέας κέρδισε εμάς (ΑΕΚ) και απολύθηκε ο Νικόλας (Παπαδόπουλος) έπειτα από εκείνο το αποτέλεσμα. Γιατί αυτές οι ομάδες δεν συνέχισαν να κάνουν την δουλειά τους μέχρι τέλους»;
Ποιον βαραίνει η ευθύνη; «Τις ίδιες τις ομάδες που δεν σέβονται ουσιαστικά κανόνες και καταστατικά. Η ομοσπονδία έδωσε την ευκαιρία σε αρκετές ομάδες, μεγάλωσε το πρωτάθλημα για να φέρει τον κόσμο πίσω στα γήπεδα. Αν κάποιες ομάδες δεν μπορούν να ακολουθήσουν αυτό το νέο μοντέλο είναι κάτι που πρέπει να δει η ομοσπονδία. Δεν είναι μόνο φέτος που το βλέπουμε αυτό».
Υπάρχει λύση; «Αν με ρωτάς εμένα, ναι φυσικά. Υπάρχουν καταστατικά, υπάρχουν κανόνες. Η ομοσπονδία θέλει να βοηθήσει τις ομάδες αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει εις βάρος των άλλων. Να δώσω ένα παράδειγμα. Γιατί να υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τις αλλαγές ξένων αλλά για αποδέσμευση δεν υπάρχει; Γιατί να μπορεί κάποια ομάδα να αλλάξει την ροή του πρωταθλήματος; Να υπάρξει σεβασμός προς τον κόσμο που αγαπά το άθλημα αλλά και σεβασμός στους παίκτες των άλλων ομάδων που παλεύουν μέχρι τέλους»
Πέραν αυτού, παρακολουθούμε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα σωστά; :« Είναι όντως ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα αν και πιστεύω ότι στους τελικούς θα είναι ξανά η ΑΕΚ και ο Κεραυνός. Το ΑΠΟΕΛ είναι μια υπολογίσιμη δύναμη ενώ και η ΑΕΛ στην Λεμεσό με τον κόσμο στο πλευρό της έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει ζημιές. Απλά θεωρώ ότι σε μια σειρά αγώνων στο τέλος ο Κεραυνός και εμείς έχουμε τον πρώτο λόγο. Στο Κύπελο είναι μια άλλη ιστορία καθώς σε μονό παιχνίδι όλα μπορούν να συμβούν».

Γρηγόρης Γρηγοράς