Ο αρχηγός της εθνικής Ισπανίας, Ρόδρι Ερνέντεζ, μιλώντας αμέσως μετά την ήττα από την Σκωτία εκτόξευσε τα πυρά του για τον τρόπο που αγωνίζονται οι Σκωτσέζοι, με βαρείς χαρακτηρισμούς.
Παράλληλα τόνισε ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει από τώρα να αρχίσει η κριτική στη ρόχα για το αρνητικό αποτέλεσμα, καθώς στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχαν τις ευκαιρίες τους για να σκοράρουν, αλλά “πλήρωσαν” τα λάθη τους.
Ο Ρόδρι ανέφερε μετά το ματς με τη Σκωτία μεταξύ άλλων: Για τον τρόπο παιχνιδιού τους: «Είναι ο τρόπος που παίζουν, αλλά για μένα είναι μια ανοησία. Πάντα σπαταλούν τον χρόνο με το να σε προκαλούν, συνεχώς πέφτουν κάτω. Για μένα δεν είναι ποδόσφαιρο. Για την ταχύτητα του παιχνιδιού, πρέπει να συνεχίσεις. Ο διαιτητής έπρεπε να το διευθετήσει, αλλά δεν είπε τίποτα. Ήταν λίγο ενοχλητικό γιατί θέλαμε να κερδίσουμε. Θα χρησιμοποιήσουμε τα όπλα μας και θα μάθουμε για την επόμενη φορά. Θέλουμε να πηγαίνουμε σε μονομαχίες και πάντα θα πολεμάμε, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τη μονομαχία. Έχει να κάνει με το χάσιμο χρόνου από τη Σκωτία και εξαρτάται από τον διαιτητή όχι από εμάς».
Για την πιθανότητα να υπάρξει κριτική για το αρνητικό αποτέλεσμα: «Μην αμφιβάλλετε καθόλου, δεν θέλουμε να ξεκινήσουμε με αμφιβολίες γιατί δουλεύουμε, προσπαθούμε και πολλά πράγματα έχουν γίνει καλά. Υπήρξαν συγκεκριμένα λάθη που μας τιμώρησαν, αλλά είναι δουλειά όλων, συλλογικά. Όλοι κερδίζουμε και χάνουμε. Δουλεύοντας με ασφάλεια ότι θα βελτιωθούμε».