Ένα αυτογκόλ του Έντερ Μιλιτάο έδωσε στην Μπαρτσελόνα τη νίκη με 1-0 στον πρώτο ημιτελικό του Copa del Rey. Οι Καταλανοί έπαιξαν άμυνα για 90 λεπτά και κράτησαν τους πρωταθλητές Ισπανίας χωρίς εύστοχη τελική στο clasico.

Η Μπαρτσελόνα βρήκε ένα γκολ στο “Σαντιάγο Μπερναμπέου” χάρη στον… Έντερ Μιλιτάο, επικράτησε με 1-0 της Ρεάλ και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Copa del Rey.

Το τρίτο clasico της σεζόν βρήκε τους “μπλαουγκράνα” να αμύνονται κατά κύριο λόγο και εν τέλει να παίρνουν τη νίκη απέναντι στους “μερένγκες” που δεν είχαν τελική στο στόχο και θα ψάξουν την ανατροπή στο “Καμπ Νόου” στις 5 Απριλίου.

Ο Κάρλο Αντσελότι είχε τελικά στη διάθεσή του τον Εντουαρντό Καμαβινγκά που πήρε θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του τραυματία Ντάβιντ Αλάμπα. Τόνι Κρόος και Λούκα Μόντριτς βρέθηκαν στο χώρο του κέντρου από όπου μετατοπίστηκε ο Φεντερίκο Βαλβέρδε για να παίξει δεξιά στην επίθεση αντί για τον επίσης τραυματία Ροντρίγκο. Ο Τσάβι κάλυψε με διαφορετικό τρόπο τα δικά του προβλήματα. Ο Γκάβι έπαιξε σε ρόλο ψευδοεννιαριού στη θέση του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, ενώ ο Φρανκ Κεσιέ πρόσφερε μεγαλύτερη αμυντική βοήθεια σε σχέση με το Πέδρι.

Ο αγώνας άρχισε με δύο οφσάιντ τα οποία γλίτωσαν την Μπαρτσελόνα. Με τη σέντρα ο Μόντριτς βρέθηκε στην περιοχή, αλλά σούταρε άουτ, λίγο αργότερα ο Καρίμ Μπενζεμά με ωραίο στοπάρισμα και γύρισμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αμφότερες οι φάσεις ήταν ως μη γενόμενες, όμως οι “μερένγκες” εξακολούθησαν να πιέζουν ψηλά και να προκαλούν προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας από τους Καταλανούς.

Όταν κι οι τελευταίοι έκαναν το ίδιο στο 26 λεπτό δικαιώθηκαν, αφού ο Κεσιέ έκλεψε, έπαιξε το 1-2 και μπορεί να νικήθηκε απ’ τον Τιμπό Κουρτουά στο τετ α τετ, όμως μια κόντρα τον Έντερ Μιλιτάο οδήγησε στο αυτογκόλ και στο 1-0.

Το γκολ αύξησε τον εκνευρισμό των παικτών της Ρεάλ και δη του Βινίσιους που είχε εμπλακεί ήδη σε διαξιφισμούς και είχε δεχθεί κίτρινη κάρτα. Τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι την ανάπαυλα είχαν περισσότερη ένταση από φάσεις και έμπνευση, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει τις δύο ομάδες στο “κόκκινο”.

Οι δύο προπονητές δεν έκαναν αλλαγές στην ανάπαυλα και στο 2ο μέρος η Ρεάλ είχε τον απόλυτο έλεγχο για περίπου ένα τέταρτο. Η μπάλα δεν έφευγε απ’ το γήπεδο της Μπαρτσελόνα, όμως οι πρωταθλητές Ισπανίας δεν μπορούσαν να βρουν το δρόμο προς την εστία του Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν με μια καθαρή ευκαιρία.

Οι αλλαγές άρχισαν από τα μέσα του 2ου μέρους, με τον Αντσελότι να ρίχνει τον ανέτοιμο για ολόκληρο το παιχνίδο Ροντρίγκο και τον Τσάβι τον Ανσού Φατί. Οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν πνευμόνια για να βγουν περισσότερες φορές στην αντεπίθεση, όμως παρέμειναν στο γήπεδό τους, έχοντας ως προτεραιότητα την άμυνα και όχι την επίθεση.

Εύστοχη τελική η Ρεάλ δεν κατάφερε να καταγράψει κι η μεγαλύτερη στιγμή της ήταν ένα σουτ του Ροντρίγκο στο 89′ που κατέληξε δίπλα στην εστία του Τερ Στέγκεν. Η ομάδα του Αντσελότι δεν απείλησε σε κανένα σημείο του αγώνα και με τη 16η ήττα στα τελευταία 33 ντέρμπι στο “Μπερναμπέου”, θα προσπαθήσει να τα πάει καλύτερα στο “Καμπ Νόου”, στις 5 Απριλίου.

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Ρίντιγκερ, Νάτσο (69′ Ροντρίγκο), Καμαβινγκά, Κρόος (74′ Τσουαμενί), Μόντριτς (84′ Ροντρίγκες), Βαλβέρδε, Βινίσιους, Μπενζεμά

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Αραούχο, Αλόνσο, Μπαλντέ, Κεσιέ (86′ Ρομπέρτο), Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς, Τόρες, Γκάβι, Ραφίνια (69′ Φατί)

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Οσασούνα – Αθλέτικ 1-0 (47′ Εζαλζουλί)

Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 0-1 (26′ αυτ. Μιλιτάο)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

04/04 23:00 Αθλέτικ – Οσασούνα

05/04 23:00 Μπαρτσελόνα – Ρεάλ