Αξιοποιώντας το προσόν της παρατηρητικότητας, θα δούμε πως ομάδες όπως οι Γούλβς, Πρέστον, Πόρτσμουθ και Σέφιλντ Γουένσντεϊ έχουν αγωνιστεί σε όλες τις εθνικές κατηγορίες της Αγγλίας και όχι μόνο αυτό, αλλά έχουν κατακτήσει και τον τίτλο! Από την Premier League, μέχρι και την τέταρτη κατηγορία, την League Two. Επίσης, η Όλνταμ είναι η μοναδική ομάδα που έχει παίξει σε διάστημα 30 χρόνων στην Premier League και στην National League.

Πρέστον Νόρθ Έντ
Από τις παλαιότερες ομάδες της Αγγλίας, καθώς ιδρύθηκε το 1881, στον ποταμό Ριντλ. Ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του αγγλικού πρωταθλήματος, που ξεκίνησε το 1888, καθώς επίσης και η πρώτη που το κατέκτησε back to back το 1889 και το 1890. Αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία (Championship), ούσα 12η στη βαθμολογία. Προπονητής της από το 2021 είναι ο Ryan Lowe. Έχει αγωνιστεί σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες της Αγγλίας κατακτώντας σε όλες το τρόπαιο.

Γουλβς
Έχει περάσει αρκετές φάσεις στην ιστορία της, όμως τα τελευταία χρόνια έχει σταθεροποιηθεί στο επίπεδο της Premier League. Προπονητής της είναι ο Ισπανός, Λοπετέγκι, παλεύοντας να απομακρυνθεί από τις θέσεις του υποβιβασμού, απ’ όπου απέχει 5 βαθμούς. Ιδρύθηκε το 1887 και έχει κατακτήσει την Premier τρεις φορές το 1954, το 1958 και το 1959.

Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Ιδρύθηκε το 1867 και έχει έδρα το Χίλσμπορο. Έχει κερδίσει το πρωτάθλημα Αγγλίας τέσσερις φορές το 1903, το 1904, το 1929 και το 1930. Όλες τις κατακτήσεις τις έχει κάνει τη μια μετά την άλλη. Οι «κουκουβάγιες», πλέον αγωνίζονται στην League One και είναι μεγάλο φαβορί για να ανέβουν απευθείας στην Championship με τον Darren Moore στο τιμόνι, ο οποίος είναι επικεφαλής της προσπάθειας επανόδου της ομάδας από το 2021.

Πόρτσμουθ
Έχει ανακηρυχτεί δυο φορές πρωταθλήτρια Αγγλίας το 1949 και το 1950. Πολλά οικονομικά προβλήματα την έχουν οδηγήσει στην League One όπου και αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια, προσπαθώντας να βρει το δρόμο της για να επιστρέψει στις μεγάλες κατηγορίες της Αγγλίας. Προπονητής της είναι ο John Mousinho. Δεν διεκδικεί την άνοδο, αλλά δεν κινδυνεύει και με υποβιβασμό. Η καλύτερη φαση στην ιστορία της ομάδας, ήταν στις αρχές του 2000, όταν επικεφαλής του τμήματος ποδοσφαίρου ήταν ο Χάρι Ρέντναπ, πριν αποχωρήσει έχοντας μια σειρά διαφωνιών με τον πρόεδρο και γίνει το κόκκινο πανί για τους οπαδούς. Ο Ρέντναπ επέστρεψε ως προπονητής χωρίζοντας τους οπαδούς σε δυο «στρατόπεδα», κατορθώνοντας ωστόσο να βγάλει την ομάδα στην Ευρώπη κατακτώντας το κύπελλο Αγγλίας το 2008 (κύπελλο UEFA) πριν αποχωρήσει με προορισμό το Λονδίνο και την Τότεναμ.

Όλνταμ
Η τελευταία ομάδα της λίστας μας είναι μια διαφορετική περίπτωση από τις υπόλοιπες καθώς είναι η μοναδική που σε μια τριακονταετία έχει καταφέρει να αγωνιστεί στην Premier League και στην 5η κατηγορία της Αγγλίας, γνωστή και ως National League. Αυτή τη στιγμή αγωνίζεται έξω από τα ερασιτεχνικά στρώματα. Προπονητής της είναι ο David Unsworth, παλιά δόξα της Έβερτον. Ανέλαβε την ομάδα τελευταία και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη μέση σχεδόν της βαθμολογίας κάνοντας προσπάθεια να την επαναφέρει στις επαγγελματικές κατηγορίες της Αγγλίας.