Το ήθελε πολύ περισσότερο από τη Λέστερ και το πήρε δικαιωματικά η Σαουθάμπτον, που επικράτησε με 1-0 των «αλεπούδων» στο «Σεντ Μέρις», πλησιάζοντας στο -1 από τη σωτηρία.
Είχε ανάγκη μία μεγάλη νίκη η Σαουθάμπτον, η οποία ξεκίνησε την 26η αγωνιστική της Premier League στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και εν τέλει τα κατάφερε, πανηγυρίζοντας ένα πολύ σημαντικό τρίποντο απέναντι στη Λέστερ.
Την φιλοξένησε στο «Σεντ Μέρις», δεν ήταν ανώτερη από την αντίπαλό της, αλλά έδειξε από την αρχή μέχρι το τέλος, πως η εντός έδρας νίκη είναι ζωτικής σημασίας. Δεν σταμάτησε να πιστεύει σε αυτήν, ούτε όταν ο Γουόρντ Πράους αστόχησε για 6η φορά και 2η φετινή σε πέναλτι στην καριέρα του στο 32ο λεπτό και η δικαίωση ήρθε στο 35’.
Σχεδόν 180 δευτερόλεπτα μετά την άτυχη στιγμή του αρχηγού της και την επέμβαση του Γουόρντ, ο Αλκαράζ έδωσε προβάδισμα στους «αγίους» και αυτοί κατόρθωσαν να το διατηρήσουν μέχρι τέλους.
Η Λέστερ πίεσε πολύ, απείλησε ιδιαίτερα με τον Ιεανάτσο, που δεν κατάφερε ούτε στο 49’, ούτε στο 66’ να ευστοχήσει από πλεονεκτική θέση, το ίδιο συνέβη και με τον Σούταρ που έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι στο 95′ και με το τελικό 1-0 υπέρ της Σαουθάμπτον, η γηπεδούχος ανέβηκε στην 19η θέση και στο -1 από τη σωτηρία.
ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Μπαζουνού, Μπέλα Κότσαπ, Γουόκερ Πίτερ, Μπεντνάρεκ, Μέιτλαντ Νάιλς, Γουόρντ Πράουζ, Σουλεμανά (80’ Σ.Άρμστρονγκ), Λάβια, Αλκαράς (49’ Ελιουνούσι), Γουόλκοτ (63’ Α.Άρμστρονγκ), Άνταμς (63’ Μαρά)
ΛΕΣΤΕΡ: Γουόρντ, Περέιρα, Φαές, Σουτάρ, Καστάιν, Μεντί (68’ Εντιντί), Ντιούσμπερι Χολ, Μάντισον, Μπαρνς (46’ Πρατ), Τετέ (69’ Βάρντι), Ιεανάτσο
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ